Yıllardır Baykar ve İHA/SİHA'ları hedef alan CHP ve yandaş medyası, son günlerde taktik değiştirerek methiye yarışına girdi. Birbiri ardına gelen Bayraktar övgüleri, halkın tepkisi ve Baykar'a daha çok sahip çıkmasından sonra geldi.

Haber7 - Özel

Türkiye'nin son dönemde savunma sanayiinde attığı önemli adımların mimarlarından Baykar, muhalefetin iftiralarına ve hakaretlerine maruz kalıyordu. CHP'ye yakın medya, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ı hedef alıyor, Bayraktar İHA'larını küçük düşürmek için haberler yapıyordu.

Ancak, Baykar'ın ürettiği İHA ve SİHA'ların terörle mücadelede etkin rol oynaması, Azerbaycan-Ermenistan savaşının kaderini değiştirmesi ve son olarak Rus işgaline direnen Ukrayna'nın mücadelesinde vazgeçilmez unsurlardan biri olması, muhalefeti de söylem değişikliğine zorladı. 

Zira, Bayraktar'ın başarısı hem uluslararası kamuoyunda takdirle karşılandı hem de toplumda Bayraktar'a olan sevgiyi artırdı. 

METHİYE YARIŞINA GİRDİLER: TAKTİK DEĞİŞİKLİ Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, medyada daha önce sürekli Baykar ve Selçuk Bayraktar'ı hedef alan isimler methiye yarışına girdiler. CHP ve CHP'ye yakın medyadaki bu methiye yarışı, "Taktik değişikliği mi?" sorusunu akıllara getirdi. 

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Baykar'ı ilk destekleyenin kendisi olduğunu öne sürdü. Aynı Kılıçdaroğlu, 2018 yılında attığı iftira yüzünden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'a 60 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti. 

SON GÜZELLEME UĞUR DÜNDAR'DAN

Bayraktar'ı övme yarışına son katılan isim ise Uğur Dündar. Türkiye'nin terörle mücadelede kendi savunma sanayiini güçlendirdiğine vurgu yapan Dündar şunları söyledi: 

"Mesela terör örgütü PKK ile mücadelede Heronları vermediler. Ne oldu? Bayraktar, İHA ve SİHA yaptı. Onlar gururumuz."

Yorumlar 3 Yorum Var
  • anadolu 19.03.2022 17:55
    bunlar komedi yaa
  • Dadaş 25 19.03.2022 16:56
    hayret bunu diyen bunlarmi acep montaj olmasin yoksa rüyalarinami geldi?...
  • Necati KOCAK 19.03.2022 16:18
    Gerçekten ilginç