İstanbul için bir kar uyarısı daha geldi. Bugün ve yarın karla karışık yağmurun devam etmesi beklenirken mega kentte Nisan'da da kar yağışının görülebileceği belirtildi. Öte yandan Meteoroloji 10 il için uyarı verdi.

İstanbul'da Nisan ayında da kar yağışı sürprizi bekleniyor.  Meteoroloji uzmanı "Bu son kar diye sevinmeyin" diyerek Nisan ayında İstanbul'a kar yağabileceğini duyurdu.

İSTANBUL'A NİSAN AYI İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul başta olmak üzere birçok kenti etkisi altına alan kar yağışına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlar bu son kar diye beklerken Sürmeli, Nisan ayında da kar yağacağını söyledi.

"Bu son kar diye sevinmeyin" diyen Sürmeli "Nisan ayında bir kar sistemi daha göreceğiz. Bölgede dolaşan orta enlemlere akacak soğuk dalga var. Orta enlemlerde sadece Türkiye yok, Grönland ve Atlantik'in ortasından tutun da Asya'ya kadar inecek. Orta enlemlere indiğinde bizim için de önemli demek. Mart'ın sonu ve Nisan ayının ilk yarısında bahar değerlerini görmeyeceğiz. Beklediğimiz bahar Nisan ayının ikinci yarısında olacak" dedi.

BUGÜN İÇİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI

Öte yandan Sürmeli bugün ve yarın için için kar yağışının aralıklarla devam edeceğini ancak yağmurla birlikte olacağını için kar örtüsünün olmayacağını söyledi.

10 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yeni hafta için hava tahmin raporunu paylaşırken 10 ile sarı kodlu uyarıda bulundu.

İşte o iller; Çanakkale, Hakkari, Muş, İzmir, Ağrı,Tunceli, Bingöl, Balıkesir, Bitlis, Van.

Yorumlar 0 Yorum Var