Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Krallığı Başbakanı Mark Rutte ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye olarak, Ukrayna'daki krizin başından bu yana net bir tutum takındık. Her vesileyle diyalog çağrısı yaptık. Tansiyonun düşürülmesi ve diplomasiye alan açılması gerektiğine dikkat çektik 

(Rusya-Ukrayna savaşı) Şartların zorluğunun farkındayız ancak diplomasiyi tek çıkış yolu olarak gören samimi girişimlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.

Hollanda ile ticaret hacmimiz 11 milyar dolara ulaştı. 2016 yılında belirlediğimiz 10 milyar dolar hedefini aşmış olduk. Şimdi, ilk etapta 15 milyar dolar, ardından 20 milyar dolar hedefini ortaya koyduk.

Avrupa Birliği'nin kısır çıkar hesaplarına teslim olmadan artık üyelik müzakerelerini açmasını, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerine süratle başlamasını bekliyoruz.

Hollanda Başbakanı Rutte'nin açıklamaları şöyle;

Türkiye (NATO'da) ittifak için çok büyük siyasi ve askeri öneme sahiptir.

Türkiye bu ihtilafta (Rusya-Ukrayna müzakereleri) kilit bir rol oynuyor. Sayın Erdoğan'ın bu rolü üstlenmesinden ötürü teşekkür ediyorum.

Yorumlar 0 Yorum Var