Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Bizim çok net bir güvenlik konseptimiz var. Bunda da ülkemizin varlığının tehdit edilmesi durumunda nükleer silah kullanacağız" dedi.

Ukrayna ve Rusya'nın müzakerecilerinin İstanbul'da bir araya gelmesinden önce ABD medyasından PBS'e konuşan Peskov, bir süredir gündemde olan "Rusya'nın nükleer silah kullanma" ihtimali ile ilgili konuştu.

Peskov, "Bizim çok net bir güvenlik konseptimiz var. Bunda da ülkemizin varlığının tehdit edilmesi durumunda nükleer silah kullanacağız" dedi.

Peskov, Moskova'da kimsenin nükleer silah kullanmayı düşünmediğini ve hatta nükleer silah kullanmayı düşünme fikrini bile aklına getirmediğini vurguladı.

PBS'e demeç veren Peskov, "Ukrayna'daki özel askeri operasyonumuzun hedeflerini gerçekleştireceğine dair hiç şüphemiz yok. Elbette bu operasyonun herhangi bir sonucu elbette nükleer silah kullanmaya sebep yaratmıyor" dedi.

Son dönemde Rus yetkililer nükleer silah kullanılabileceğinin sinyalini vermiş ve bu tür açıklamalarda bulunmuştu.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • özmuşlu 29.03.2022 17:35
    Nükleer en son çare olduğuna göre bu konuşmadan tek anladığım şey Rusya ' da durum hiç iç açıcı değil. Hem ekonomik olarak bitecekler, hem ordu sıfır varsa yoksa teknoloji silahlar' füze, nükleer' vs bunlarda bir yere kadar.. Dünyanın Allah'tan ikinci büyük ordusu buysa...Rusya ' nın vay haline.. Ayakta dökülüyorlar.......
  • Mehmet 29.03.2022 15:47
    Korkaklar silahlarınız olmasa ordunuz sıfır. Nükleer den bahsettiğine göre sonunuz yakın. İnşallah daha beteri başınıza gelsin