Türkiye'deki önemli ilim adamlarından, Prof. Dr. Mustafa Cevat Akşit, röportajımızın ikinci bölümünde, Ramazan ayında Müslümanlara yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.

Birinci bölümde Büyük Türk İslam alimi İmam Serahsi'nin el-Mebsut eserinin 14 yıllık Türkçeye çeviri serüvenini anlatan Akşit, bu bölümde Ramazan aynın önemini ve ilim talep etmek isteyenlere tavsiyelerini anlattı.

"RAMAZAN'DA BİR FARZ, 70 FARZA BEDEL"

- Hocam önümüz Mübarek Ramazan ayı. Bu pandemideki üçüncü Ramazan ayı olacak. Bu mübarek ayda bizlere neler tavsiye edersiniz?

Allah (cc) her şeyin sahibi ve maliki. Bütün zamanlar, bütün mekanlar Allah'ındır. Allah her zaman Gafur ve Rahim'dir. Tevbeleri kabul edendir. Rahmet edicidir. Böyle olmasına rağmen, bu üç aylar Recep Allah'ın ayı, Şaban peygamberin ayı, Ramazan müminleri ayı diye Peygamberimiz (sav) söylüyor. Bize lutfetmiş, Ramazan'da bir farz işledin mi 70  farz işlemiş gibi sevap yazıyor Allah. Ramazan'da nafile ibadet yaptın mı farz yapmış gibi sevap alıyorsun. Allah'ın müminlere lütfu bu. Peygamberimiz Ramazan gelince, etrafına 'gayrete gelin' dermiş. Kendisi de zaten çok ibadet ediyor. Ayakları şişiyormuş. 'Habibim biz Kur'an'ı kendine işkence yapasın diye mi indirdik? (Taha Suresi)'. Ayet inmiş. Ramazan'da esirleri serbest bırakıyormuş, nesi varsa dağıtıyormuş.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Misafir 03.04.2022 00:08
    Allah sizi başımızdan eksik etmesin sağlıklı uzun ömürler versin amin
  • Hüseyin kıranda 02.04.2022 17:16
    Allah size hayırlı uzun ömür versin .rabbim bizleri tembellikten .muhafaza eylesin ve gayret ve kuvvet versin