Dışişleri Bakanlığı'ndan Bucha ve İrpin'deki görüntülere ilişkin, "Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir" açıklaması yapıldı.

Dışişleri Bakanlığından, Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin bölgelerinde medyaya yansıyan görüntülere ilişkin açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz. Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir. Türkiye, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir"

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Usta 06.04.2022 16:41
    Öbür haber sitede. Diyor lar ki. Bu hepsi kurgu ve tiyatro. Gercekten türkiyede cok komunist var = Pkk cilar v chp ci. Öyle cok hayin var ki türkiyede innanilmaz. Keske bizde eskiden gibi bi diktatör basta olsa. Bunlari hepsini meydanda asardi. Bu gördüklermiz bi katliam
  • Gökmen 06.04.2022 09:22
    Bunlar Ukrayna lilara bunu yaptıklarına göre kimbilir Suriye ve diğer İslam beldelerinde neler neler yaptılar.