ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin ABD Kongresi'ne mektup gönderdi: F-16 satışı, ABD çıkarlarıyla uyumlu ve NATO'nun uzun vadeli planlarına hizmet edecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin ABD Kongresi'ne mektup gönderdi. Mektupta, "F-16 satışı, ABD çıkarlarıyla uyumlu ve NATO'nun uzun vadeli planlarına hizmet edecek" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin, ABD yönetiminden 40 adet F-16 almak istediği belirtiliyor. Ayrıca, mevcut uçaklar için de 80 adet modernizasyon seti talebi olduğu ifade ediliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece ABD yönetimi açısından satışın bir mahzuru olmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda, yönetim satışın yapılmasına onay verilen ülke ile satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, o ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • İbraam 07.04.2022 00:43
    Sadaka mı veriyo sanki kendi paramızla alıyoruz borçla ver demiyozya ulan abd bu devran döner gün gelir sende bizim kapımızı çalarsın ya o zaman görürsün müttefik olmak ne demekmiş senin gibi müttefik yerin dibine batsın müttefik olmadığımız ülkelerden daha kalleşsin