Pakistan'da Başbakan Imran Han'a yönelik kaos planının arkasında, Pakistan FETÖ'sü olarak bilinen Tahirül Kadri'nin cemaati ön plana çıkıyor. Tahirül Kadri, 2017'deki halk ayaklanmalarını körükleyen kişi olarak gündeme gelmişti

ABD'nin Türkiye dahil birçok ülkede devreye soktuğu darbe ve kaos senaryosunun sonuncusu bu kez Pakistan'da ortaya çıktı. Başbakan İmran Han'a yönelik kaos planının arkasında Pakistan'ın FETÖ'sü olarak bilinen Tahirül Kadri'nin cemaati ön plana çıkıyor.

KADRİ-FETÖ BENZERLİĞİ

Cemaatin lideri olan Tahir-ül Kadri, ülkesinde güvende olmadığını söyleyerek uzun yıllardır Kanada’da yaşıyor. Fethullah Gülen ise ABD’de.

Sandığa saygı duymayan Kadri, 2014’te destekçilerini sokağa davet etmiş, olaylar ölümlere neden olmuştu. 2014 yılında ise Türkiye Gezi Kalkışmalarına sahne olmuştu.

Fethullah Gülen gibi Dinler arası diyalog felsefesini benimseyen yapı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla yayılmayı hedeflerken uluslararası kurumların da desteğini alıyor.

Tahir-ül Kadri, Fethullah Gülen gibi demokrasi yanlısı görünüp ülkesini Batı’ya şikayet etmekten çekinmiyor.

Tahir-ül Kadri, Fethullah Gülen gibi sık sık rüyalarında Peygamber Efendimizi gördüğünü söylüyor. Hatta kendisini siyasete Peygamber Efendimiz’in yönlendirdiğini iddia ediyor.

Fethullah Gülen’in FETÖ Terör Örgütü mensupları gibi Tahir-ül Kadri’ye bağlı, Kur’an Yolu Hareketi cemaati üst düzey isimleri ile ve Pakistan’da hukuk ve güvenlik birimlerinde çok etkili.

Fethullah Gülen’e bağlı okul ve dershaneler gibi Tahir-ül Kadri’ye bağlı olan vakıfların idaresindeki okullarda modern İslam eğitimi verildiği söyleniyor.

Gülen, küresel çapta altın nesil yetiştirecek “Işık Okulları”nı kurarken, Tahir ül Kadri de, 1981 yılında Lahor’da “Minhacül Kur'an”ı kurmuştur. 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Ali Rıza. 05.08.2022 20:01
    Türkiyeden ders alırsanız, bu şeytanlaşmış din düşmanlarından kurtulur Allahın yardımıyla selamete kavuşursunuz. İnşallah. Amin.
  • OZAMANABİ 08.04.2022 09:07
    Bu bizimkinden daha deliye benziyor.:)))
  • Ömer faruk bozkurt 08.04.2022 07:31
    Pakistanlı kardeşlerim Tahirül kadri ye dikkat bu sizdeki fetönün adıdır israile ABD ye çalışır sahtedir yalancıdır ondan uzak durun selamlar
  • Yiğit 08.04.2022 05:47
    Hiç büyütmeye gerek yok. Hemen etkisiz hale getirilmeli. Vurun gitsin deyyusu
  • Zeki 08.04.2022 02:05
    Bir vatan haini rosbu çocuğuda orda türemiş canı cehenneme alçakların
Daha fazla yorum görüntüle