Cumhurbaşkanı adayı olarak Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı olacağı iddiasına Millet İttifakı cephesinden ilk yanıt geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Sayın Genel Başkanımız aday kriterlerini sıraladı. Elde bilgi olmadan böyle şeyler paylaşılmamalı" dedi.

Millet İttifakın adayının kim olacağıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Mansur Yavaş tartışmalarından sonra bu kez de Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la ilgili bomba bir iddia gündeme düşmüştü. Millet İttifakı'nın Kılıç'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak düşündüğü öne sürülmüştü.

MİLLET İTTİFAKI CEPHESİNDEN İLK YANIT

Haşim Kılıç'la ilgili iddialara Millet İttifakı cephesinden ilk kez yanıt geldi. tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti'nin konuğu olan İYİ Parti Genel Sekreteri Hukukçu Uğur Poyraz, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"GENEL BAŞKANIMIZ ADAY KRİTERLERİNİ BELİRLEDİ"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in "Millet İttifakı'nın adayı" tanımına vurgu yapan Poyraz, "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, katıldığı toplantı ve bütün açık alanlarda bu sürece ilişkin adayın temel kriterlerini belirledi. Yani biz 'İkinci bir Erdoğan vakası istemiyoruz' dedi. Bu Sayın Genel Başkanımızın cümlesi. '13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakının adayı olacak' dedi. Son dönemlerde şöyle bir şey yapılmaya başlandı. İsimlerdeki popülerlik merkeze alınarak siyaset dizayn edilmeye başlandı. Bununla ilgili elinizde bir veri olmadan bir kulis üzerinden, kendi popülerliğinizi artırmak için bu tür yorumlar yapmamalı, açıklama yapılmamalı" dedi.

Yorumlar 238 Yorum Var
  • Cem 11.04.2022 10:55
    Mansurun 3 hizmetini say desen boş boş bakarlar Aşırı ülkücülükten chp ye aday olacak kadar ve üstelik hdp oyu alacak kadar savrulmak yaşayan biri Ankara'ya hiçbir hizmeti olmayan pardon heykel hizmeti olan biri Türkiye ne gibi bir savrulma yaşatır artık siz düşünün Elde aday olmayınca Mansura sariliyorlar ha ekrem ha Mansur aynı Ülkeyi hdp nin kontrolüne sokmayın bunun vebali büyük olur
  • Halk 11.04.2022 10:17
    Bunlar bilinçli hareketler. Toplumun nabzını yokluyorlar. Türk milletini temsil etmeyen Altı benzemez..
  • TIRPAN 11.04.2022 09:18
    Kötü demirden kılıç olmaz
  • TIRPAN 11.04.2022 09:09
    Kendi Beyligini basaramayanlar başkalarına Hizmetçi olur
  • TIRPAN 11.04.2022 09:07
    Şeytan sunar millet seçer
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek