Fransa'da geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Emmanuel Macron ve Marine Le Pen, ikinci tura kalan ismiler oldu. Macron ve Le Pen, 24 Nisan'da yapılacak ikinci tur seçimlerinde kıyasıya brir yarış gerçekleştirecek. Ukrayna'daki savaşın gölgesinde gerçekleşen seçimde yürütülen kampanyalar ciddi bir kamplaşmayı da beraberinde getirdi. Fransa siyaseti, "göçmen karşıtları ve İslam düşmanları", "mevcut düzenin devam etmesini isteyenler" ve "sol liberal" olarak üçe ayrılmış durumda. 

Haber7 olarak, birinci tur seçimlerinin ardından Fransa'da oluşan havayı, ikinci turdan neler yaşanabileceğini ve özellikle Türklerin ve Müslümanların durumunu, Fransa'da yayın yapan medyaturk.info Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Fatih Karakaya ile konuştuk.

İkinci tur seçimlerinin çok çekişmeli geçeceğini söyleyen Karakaya, Macron'un her halikarda ikinci turun favorisi olduğunu ifade etti.

Karakaya, aşırı sağcı ırkçı ve İslam karşıtı politikalarıyla öne çıkan Le Pen ve Zemmour'un 12 milyon oy almasını, "Bu sayı bence doğru değil, ben Fransa'daki ırkçı görüşteki kişi sayısının 30 milyona yakın olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fransa'daki Müslümanların durumuna ilişkin ise Karakaya, "Medya sürekli İslam'ı işliyor. Sabah akşam İslam'ı yiyoruz tabiri caizse. Sabah burkadan haşemadan, öğlen başörtülü avukatlardan, akşam okullardan, üniversiteden bahsedilir, iş yerinde seccade var ondan bahsedilir. Gerçekten inanılmaz bir şey" şeklinde konuştu.

Ülkedeki Müslümanlara ve Türklere çağrıda bulunan Karakaya, sandığa gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Muhabir: Abdurrahman Koç

Kurgu: Mustafa Şeker

Yorumlar 28 Yorum Var
  • sefkat 14.04.2022 13:24
    Fatih karakaya, Le PEN ya da Macron'un seçimi sonucu degiştirmez diyor.Le PEN sokakta başörtusünü helal et kesimini yasaklayacağım diyor.Bu önemli değil mi be kardeşim.Bir de Eric Zemmour'un ouyu Fransız yahudilerinin oylarıdır çünku adam yahudi o da iki milyon yahudi yaşıyor demektir.Müslümanlar oy kullansa durum değisir yoksa parya olurlar.
  • Asaf serdar erkol 14.04.2022 12:09
    Yapacak şey Fransa'yı imha etmek
  • yasın 14.04.2022 10:53
    LE PEN kazansın gerçek avrupayı maskesiz görelim
  • vatandaş 14.04.2022 10:50
    avrupalıyız diye hava atanlar sıkıntısını da çeksinler
  • Misafir 14.04.2022 10:31
    Le Pen ve Makron aynı seviyede ırkçıdırlar. Le Pen daha dürüst ve açıktan oynar. Makron ise maskeli iş yapar. Benim için dürüst düşman çok çok çok daha hayırlıdır. En tehlikeli olanlar ise münafıklardır. Buda Makron dur.
Daha fazla yorum görüntüle