Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir” dedi.

6'lı ittifakta Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday çıkaramama krizi devam ederken ittifaktaki Saadet Partisi'nden üçüncü ittifak sinyali geldi. 

Karar TV’ye konuşan Karamollaoğlu, yeni seçim kanunu, seçim kurullarının yapısı ve ittifaka katılan siyasi partilerin milletvekili hesaplama sisteminin de değişmesinden bahsederek üçüncü ittifakın olabileceğini söyledi.

Karamollaoğlu, detaya girmek için erken olduğu belirterek, altılı masada konuşulanları işaret etti: Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti. üçüncü ittifak olabilir.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • emre19 27.04.2022 18:49
    Akillara ziyan, adam chpnin usagi olmus. Teskilatlari bunu nasil icine sindiriyor.anlamak mumkun degil
  • ramis 17.04.2022 08:57
    bilgeymiş nekdar boş beleş bürütüs bir bunak olduğu ortaya çıktı.Bununla wc ye gidilmez o da anladı tabanının chp ile birlikte ihanetin kendisini iyice sıfıra indirdiğini.Allah sizin bir araya gelmenizi nasip etmesin.
  • Caanan kaftancı 14.04.2022 16:34
    Seni oraya çıkarıp konuşturuyolar ya diyecek hiç bişey yok.