ABD ve Avrupa'dan Türkiye'nin Bayraktar TB2'ye övgüler gelirken; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk SİHA'larına karşı Avrupa'nın sergilediği iki yüzlü tutuma tepki gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı harekatta Bayraktar TB2 SİHA'lar direnişin sembolü oldu. Ukrayna'da yerel halk, Bayraktar TB2 için şarkılar yazmaya başlarken, evcil hayvanlarına Türk yapımı insansız hava aracının adını verenler dahi oldu.

BIDEN'A BAYRAKTAR TB2 MEKTUBU

Geçtiğimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Başkan Joe Biden'a gönderdikleri mektupta, Ukrayna'ya Bayraktar TB2 ve benzeri gelişmiş insansız hava araçları temin edilmesi gerektiğini belirtmiş, "TB2'ler, Rus tedarik hatlarını sekteye uğratılmasına ve kuşatma taktiklerini bozmasına imkan verecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson da geçtiğimiz hafta, NATO ve G7 toplantılarının ardından düzenlediği basın toplantısında Bayraktar TB2'ye övgülerde bulunmuştu.

Türk SİHA'ları dünya çapında adından söz ettirmeye devam ederken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa'nın Bayraktar SİHA'lara yönelik iki yüzlü tutumunu sert sözlerle eleştirdi.

ALİYEV: BU ÇİFTE STANDARTTIR

Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi İkinci Karabağ Savaşı'nda da önemli rol oynayan Türk SİHA'larına dikkat çeken Aliyev şu ifadeleri kullandı:

"Biz topraklarımızı işgalden kurtarırken kullandığımızda ölüm silahı diyorlardı, Ukrayna kullanınca melek demeye başladılar, bu çifte standarttır."

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Yücel 17.04.2022 13:21
    Ayneen, onlar Adalet dağıtan olduklarına o kadar inanıyorlarki, böyle hazin gülüç çelişkilerini normal olarak görüyorlar. Ben Adaleti günlük çıkarlarıma göre her gün yenidem belirlerim diyebiliyorlar.
  • turkim muslumanim 16.04.2022 12:25
    guzel konustu
  • Çiçek 16.04.2022 08:35
    Çok dogru 2 yüzlülük budur TÜRKİYE AZERBEYCANA VERİNCE Türkiye ye yaptırım yaparız vermesin dediler ve bize yasaklar koydular şimdi UKRAYNAYA DA VERDİK AMA Bize teşekkür ediyorlar her 2 durumda Türkiye haklının dogrunun yanında olmuştur NET
  • Ergün 15.04.2022 15:31
    Hay ağzına sağlık...