Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterindeki ZMA'lara entegre edilen NEFER insansız kule sisteminin testlerinin başarıyla sürdüğünü bildirdi. Demir, Modernize edilen ZMA'ların bu yılın ikinci yarısından itibaren teslim edilmeye başlanacağını açıkladı.

NEFER insansız kule sistemi ile güçlendirilen Kara Kuvvetlerine ait ZMA'lar yılın ikinci yarısıyla beraber TSK'nın kullanımına sunulacak.

"TSK'NIN VURUCU GÜCÜ OLACAK"

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Zırhlı Muharebe Araçları Modernizasyonu kapsamında, KKK envanterindeki #ZMA'ları modern silah sistemleri ve yüksek teknoloji görev ekipmanlarıyla donatıyor, muharebe sahasındaki beka kabiliyeti, durumsal farkındalığı ile vuruş gücü etkinliğini önemli ölçüde artırıyoruz.

'BU YILIN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN TESLİM EDİLECEK'

Bu kapsamda Modernize ZMA'ya entegre ettiğimiz NEFER insansız kule sisteminin testleri başarıyla sürüyor. Modernize ZMA'ları sistem kalifikasyon testlerini tamamladıktan sonra, bu yılın ikinci yarısından itibaren teslim etmeye başlayacağız" dedi.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • MİUS Kızıl Elma 17.04.2022 12:55
    ZMA(Zırhlı Muharebe Aracı) ve Tank gibi diğer araçlar artık açık hedef halindeler, çünkü AB-D, PKK/YPG teröristlerini tanksavar(Javelin ve muadilleri) ile doldurdu taşırdı. Bu yüzden Aktif Koruma Sistemi(AKKOR vb) olmayan zırhlı araçlar artık potansiyel hedef. Tüm zırhlı araçlarımıza Akkor sistemi entegre edilmeli.
  • yabancı 16.04.2022 17:54
    sezgin tanrıkulu ve zihniyeti bunu hiç beğenmeyecek
  • Volkan 16.04.2022 16:45
    CHP liler heykel dikmeye devam etsin..
  • Türk 16.04.2022 15:52
    Allah daim etsin..
  • Ülkem 16.04.2022 15:36
    Hay maşallah Allah razı olsun allah emeği geçenlerden Allah razı olsun allah korusun muafaza etsin inşallah amin
Daha fazla yorum görüntüle