17 Nisan 2022 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Türkiye'ye milyonlarca lira kazandıracak buluş!

Gaziantep Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, 3 yıllık çalışmanın sonucunda bulduğu formülle atık plastik PVC'den sıfır ham madde üretti. Türk ekonomisine milyonlarca liralık katkı yapacak buluşa imza atan Yılmaz, “Ciddi miktarda plastiği geri kazanarak ithalatı azaltabiliriz. Bunun ekonomiye de ciddi katkısı olacak” dedi.


Abluka Operasyonları başladı
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’da 650 personelin katılımıyla Abluka-1 Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Kadir Aydın Operasyonu başlatıldı.


MİT'ten nefes kesen operasyon: Etkisiz hale getirildi!
Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Amude-Derbesiye eyalet sorumlusu Mehmet Aydın'ı Suriye'nin Derbesiye ilçesinde nokta atışıyla etkisiz hale getirdi.
          
Rusya'nın Ukrayna işgali 53. gününde
Rusya'nın Ukrayna işgali 53. gününe girdi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapan kargo uçağı düşürüldü" dedi.
        
Bakan Yanık duyurdu: Hesaplara yatırmaya başladık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 272 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladık" dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı iptal edildi!
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 8. ve son etap hava şartları nedeniyle iptal edildi. Yeni Zelandalı Patrick Bevin turu genel klasman lideri olarak bitirdi.


Enes Ünal, Karim Benzema’nın arkasına yerleşti!
La Liga'nın 32. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Getafe, sahasında Villarreal'e 2-1 mağlup oldu. Ev sahibi takımın tek golünü atan milli futbolcu Enes Ünal, gol krallığı yarışında zirvede yer alan Karim Benzema'nın arkasına yerleşti.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Kırkdokuzelli 18.04.2022 10:07
    Universitesi lerin ilim bilim yuvası olması gerekiyor marjinal yuvası değil ! Elinize emeğinize sağlık sizin gibilerin sayısı artarsa bu ülke kurtulur
  • Fehmi 18.04.2022 00:22
    Doktorları bilim adamlarını siyasi açıklamalarla değil bilimsel açıklamalarla hatırlamak isteriz doktorun yeri siyaset meydanı değil labaratuarlardir gerçek milliyetçilik vatanseverlik böyle gösterilir
  • GÜZEL İNSAN 17.04.2022 19:50
    Böyle adamlar bize her zaman lazım
  • ucrun 17.04.2022 18:19
    Tebrikler hocama...
  • Osman amca 17.04.2022 17:50
    afferim yılmaz
Daha fazla yorum görüntüle