Ukrayna’nın füzeyle vurduğu Rus gemisi Moskova’nın mürettebatı, günler sonra ilk kez görüntülendi. Gemi battı ama mürettebata ne olduğu konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, savaş gemisinin 120 kişilik mürettebatının ve Rus komutanın görüntülerini paylaştı.

120 MÜRETTEBATIN TÖRENE KATILDIĞI ANLAR

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskva mürettebatının yer aldığı görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Sesin olmadığı 26 saniyelik videoda yaklaşık 120 Moskva mürettebatının üniformalı olarak bir törende yer aldıkları görülüyor.

500 MÜRETTEBATIN TAHLİYE EDİLDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Söz konusu paylaşımda 'Moskva'nın gelenekleri, Donanma'da her zaman olduğu gibi dikkatle korunacak ve devam ettirilecektir' denildi. Kremlin, 600 fit uzunluğundaki kruvazörün yaklaşık 500 kişilik bir mürettebatının hepsinin Perşembe günü batmadan önce tahliye edildiğini açıklamıştı. Söz konusu görüntülerin Rusya'nın bu iddiasını kanıtlamak için paylaşıldığı belirtiliyor.

PENTAGON: UKRAYNA VURDU

Üst düzey bir Pentagon yetkilisi, "Ukraynalıların Rus kruvazörünü iki Neptün füzesi ile vurduğunu teyit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Yetkili, bunun dışında herhangi bir detay vermedi.

Pentagon'dan üst düzet bir yetkili, önceki gün Rusya'nın Moskova kruvazöründeki patlamadan sonra Karadeniz'in kuzeyindeki gemilerini daha da güneye çektiğini açıklamıştı.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • mrtybz 18.04.2022 06:59
    ordunun icinin bos oldugu boylelikle ortaya cikti
  • emre19 18.04.2022 05:53
    Fuze ile vurulduysa, olen askerleri olacaktir. İleri gozetleyicisi olmadan denizdeki bir gemiyi tesbit edip vurmalari cok imkansiz. Tesaduf oldu desek cok hayalci olur. Geriye Ruslarin beceriksizligi kaliyor, oda kendi gemilerini muhamati patlatarak imha etmeleridir.
  • Klavuz 17.04.2022 23:48
    Rusya'nın Kara kuvvetleri komutanlığı yönetimine Kafkas kökenliler geldi hava kuvvetleri komutanlığı Belarus kökenliler vardı ihanet ettikleri için idam oldular eski sscb kökenliler savaşı sabote ediyor çoğu idam edildi Yeni pilotlar yakutsay kökenliler
  • MİUS Kızıl Elma 17.04.2022 22:17
    Gemi mürettebatında hiç Türk kökenli gözükmüyor, ama Ukrayna'da ki Rus kara birliklerine bakıyorsun hep Türk kökenli. Türkleri cephede eritiyor çakal Rusya.
  • Cengiz Arslan 17.04.2022 21:30
    he he ukrayna vurdu Senin için rahat olsun Amerika.
Daha fazla yorum görüntüle