Mayıs ayında altında yukarı yönlü ataklar görülebileceğini dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altında eski seviyeleri görebiliriz o yüzden dikkat etmekte fayda var. Mayıs-Haziran-Temmuz ayları hem küresel hem yurtiçi piyasalar açısından oldukça zorlu geçecek gibi duruyor” dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve gümüş konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Tahvil faizlerindeki getirinin özellikle emtia fiyatlarında baskıya neden olduğuna dikkat çeken Memiş, “Bu hafta altın ve gümüş gibi emtialarda düşüş görüyoruz. Döviz kurlarında da yükseliş görüyoruz. Hem Dolar-TL kurunda hem Euro-TL kurunda yukarı yönlü ataklar görüyoruz. Petrol fiyatlarında stabil bir durum var. Yine Dolar endeksinde yatay bir seyir var. Bu hafta emtia fiyatının biraz daha gerilediği bir fiyatlama olduğunu gözlemliyoruz. Rusya – Ukrayna çatışması hala devam ediyor. Riskler de masada kalmaya devam ediyor” dedi.

ALTINDA FED MANİPÜLASYONU

Piyasaların FED’in faiz kararını fiyatlamaya başladığını belirten Memiş, “Piyasalarda FED’in faiz kararı yavaş yavaş satın alınmaya başlandı. FED’in 50 baz puanlı bir faiz artırım süreci bekleniyor.  Ancak piyasaları manipüle etmek için de 75 baz puanlık bir faiz artırımını gündeme taşıyorlar. Bu da tahvil getirilerindeki agresif yükselişleri meydana getirdi. Hal böyle olunca da piyasalarda dalgalı bir seyir var. Yine bugün FED Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanının açıklamalarını takip edeceğiz” dedi.

TERÖR EYLEMLERİ İÇ PİYASA İÇİN ÖNEMİ OLACAK

Türkiye’nin gündeminde enflasyon ve alım gücünün azalmasının önemli bir yer kapladığına dikkat çeken Memiş, “Bunun yanında iç piyasalarda terör eylemlerinin arttığı günler geçiriyoruz. Bunlar da iç piyasalar açısından önemli olacaktır. Türkiye’nin yurtdışı operasyonları önemliydi. Hemen akabinde Türkiye’de terör eylemlerinin başlaması da gelişmeleri takip etmemize neden oldu. Emtia fiyatlarındaki baskılanma yatırımcısına alım fırsatı veriyor” değerlendirmesin bulundu.

MAYIS-HAZİRAN VE TEMMUZ AYLARI ZOR GEÇECEK

Daha önce yaptığı açıklamalara atıfta bulunan İslam Memiş, “Diğer sohbetlerimizde Nisan ayının final ayı olduğunu söylemiştim. Bu düşüncem hala geçerliliğini koruyor. Mayıs ayıyla birlikte piyasalarda yukarı yönlü ataklar görebiliriz. Haziran ayında tekrar yukarı yönlü ataklar devam edebilir. Temmuz ayında pik seviyelerini göreceğimizi tahmin ediyorum. Gram altında eski seviyeleri görebiliriz o yüzden dikkat etmekte fayda var. Mayıs-Haziran-Temmuz ayları hem küresel hem yurtiçi piyasalar açısından oldukça zorlu geçecek gibi duruyor” ifadelerini sözlerine ekledi.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Dadaş 22.04.2022 03:48
    Arsa alın son beş yılın en büyük yatırımı hiç zarar etmiyorsun
  • Adooo 21.04.2022 23:59
    Prof abartmış 6 aydır sıkı takipçisiyim al dediği hicbiryerde zarar etmedim sat dediği yerdede terse düşmedim sabretmek ve anlamak lazım adami hakkını yemeyin hocam
  • furkan 21.04.2022 23:40
    Sene sonu 1450 tl olacak dedi. Hemen yorumlarda hani 1450 olacaktıcılar doluşmuş. Lafı iyi dinleyin
  • Ferdi 21.04.2022 23:37
    Hemen altın alak tam tersi çıkıyor bu adamın yorumları
  • prof 21.04.2022 22:01
    bu adam ne derse tersini yaptim 13 binliram 17 bin oldu. tesekkurler altin reis
Daha fazla yorum görüntüle