Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, yayımladığı videoda, FETÖ firarisi Cevheri Güven, Said Sefa ve Can Dündar gibi isimlerin sosyal medyadan yaptığı yayınları övdü. "FETÖ'cü olmaları benim için fark etmiyor" diyen Ataklı, kanalların birçoğuna Türkiye'den erişim kısıtlaması olmasını eleştirdi. Ataklı, geçtiğimiz aylarda da 15 Temmuz hain darbe girişimini 'oyun' olarak nitelemişti.

Geçtiğimiz aylarda kişisel YouTube hesabından 15 Temmuz'un darbe olmadığını ifade eden ve yaşananları 'bir oyun' olarak nitelendiren Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bu kez de firari FETÖ'cüleri övdü.

"CEMAATÇİ OLMALARI BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL"

Ataklı iki gün önce yayımladığı videoda, FETÖ'yü 'cemaat' olarak tanımladı ve firari terörist Cevheri Güven’in 'cemaatçi olup olmamasının' kendisi açısından önemsiz olduğunu söyledi.

"MUHALEFETİN DİKKATİNİ ÇEKMESİ LAZIM"

Konuşmasının devamında diğer FETÖ firarileri Said Sefa ve Can Dündar'dan da övgüyle bahseden Ataklı, "Bu arkadaşların temel özelliği yurt dışında olmaları. Tabi yurt dışında oldukları zaman durum çok farklı oluyor. Cevheri Güven cemaatçi gazeteci olarak zamanında yurt dışına çıkmış. Yaptığı yayınlarda cemaatin elemanı olmadığı, gazeteci olduğunu ki Türkiye’de çalışırken gazetecilik yaptığı konusunda endişem yok zaten. Kendisi olmadığını söylüyor benim için fark etmiyor. Youtube’a Cevheri Güven yazınca 'bu kanal sizin ülkenizde' izlenemiyor diyor. Erdoğan’ın 'Israrla sosyal medya düzenleme getireceğiz' çıkışı bundan. Bu isimler çok ilginç bilgiler veriyor. Normalde kıyamet kopması lazım. Fakat çıt çıkmıyor." diye konuştu.

Ataklı Güven'in suçsuz olabileceğini savunarak, FETÖ’cülerin yayınlarının muhalefetin dikkatini çekmesini gerektiğini vurguladı.

ATAKLI'NIN VİDEOSUNA YOUTUBE'DAN ÖZEL MUAMELE

Ataklı'nın firari FETÖ'cüleri övdüğü yayın, YouTube tarafından trend videolar arasına eklenerek Türk izleyiciler arasında dikkat çekmesi sağlandı.

CEVHERİ GÜVEN KİMDİR?

Firari FETÖ'cü Güven, 2010'da Deniz Baykal'a yönelik kasetin sahne almasında parmağı olan bir isimdi. ABD'deki bir internet sitesi üzerinden ilk kez gösterime giren o kasetin “ikinci sürümünü” kendi internet sitesinde yayınlayan Yener Dönmez isimli zanlı, bu hadisede Cevheri Güven ile bağlantısını itiraf etmişti.

Yorumlar 112 Yorum Var
  • İsmail 22.04.2022 13:35
    Yorumlardan okuduğum kadar; kendileri gibi düşünmeyenler için sarfettikleri cümleler ve önerdikleri cezalar için, söyleyecek söz bulamıyorum, demokrasi bize çok uzak ve ufuklar 180 derece ters.... AKP nin birlikte yola çıktıkları ve 2-3 seçim Gülen Cemaati ile kol kola 10-120yıllık beraberliklerinden utanmadan bu yorumları yapanlar için sadece ZAVALLILAR diyeceğimmmmmmm.....
  • HIDIR BUDUR 22.04.2022 12:58
    Ben de bunu anlamıyorummm.... Fazıl SAY, Can ATAKLI vs vs gibi kişilerin her dediği neden bu kadar önemli ve gündem oluşturuyor? Hele hele Can ATAKLI ...Hükümetin gitmesi için "büyük bir tabi afet olmasını " bekleyen ve ümit eden bir düşünce aczi...??
  • hakan 22.04.2022 12:34
    bu adamı sağlam bir ceza ile atamadılar içeri bir türlü
  • Doğrucu Davut 22.04.2022 11:52
    Ulan ne iş anlamadım be. Bu fetö ak partiyi desteklerken tukakaydı. Şimdi yere göğe sığdıramıyorsunuz. Ne işsiniz siz ya?
  • bayram 22.04.2022 11:31
    teröristlerle beraber olduğun için hepsi senin dostun ne de olsa
Daha fazla yorum görüntüle