Rus televizyon kanalı Russia 1 TV'de Batılı devletlerin "Şeytan" olarak nitelendirdiği Rusya'nın kıtalararası balistik füze Sarmat hakkında "New York'u tamamen yok edebilir" değerlendirmesi yapıldı.

Geçtiğimi günlerde Rusya Savunma Bakanlığı, Sarmat kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fırlatmaya ilişkin yaptığı "Bu silah, saldırgan söylemlerin hararetiyle bizi tehdit etmeye çalışanları bir kez daha düşündürtecek." ifadelerini kullanmıştı.

"NEW YORK'U TAMAMEN YOK EDER"

Rus televizyon kanalı Russia 1 TV'de kıtalararası balistik füze Sarmat'ın potansiyeli ve tehdit gücü değerlendirildi.

Program sunucusu, yorumcunun "ABD'nin bu seviye bir silah gücü yok, hiç duymadım. Füzenin gideceği yön Amerika kıtasıdır" demesinin ardından "En kötü senaryo gerçekleştiğinde füzenin hedefi neresi olur. Ne büyüklükte bir alana etki edebilir?" sorusunu yöneltti. Yorumcunun cevabı ise kesindi: 7,5 megatonluk bir bomba fırlatıldığında New York gibi bir hedef tek bir roketle tamamen yok edilir. ABD'lilerin bizim roketlerimizden her daim korkmaları onların lehinedir.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Soydan Özbay 23.04.2022 23:58
    Rusya tüm karizmasını yerlebir etti. Elinde sadece bu silahları kaldı. Eğer ki bunları kullanır ve hiçbir üstünlük sağlayamazsa biter. Ukrayna'ya girerek kendi ayağına sıktı. Sanki bu son silahlarını kullanırken millet armut toplayacak. Eğer ki Nato ve batılı gücler Samat'ı havada yok edebikecek bir teknolojileri varsa ki vardır o zaman ne olacak?
  • Mete 23.04.2022 18:12
    Abd nin holly wood u var googlei var sosyal aglari var istiybarati var ve en önemlisi dolari var degil sadece sizi üstune cini japonyayi almanyayi fransayi da koysan yetmez
  • dogrular 23.04.2022 17:26
    Şeytan sizsiniz zaten
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek