Kırgız Parlamentosu Milletvekili Mirlan Samyikozho, Kırgızistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev’e yönelttiği soruda Türkiye’nin Tacikistan’a Bayraktar sattığına yönelik çıkan haberlerin doğruluğu hakkında bilgi talep etti.
Kulubayev ise soruya şu şekilde yanıt vererek iddiaları teyit etti:
“Evet, bu doğru. Elçiliğe bu yönde bir soru sorduk. Teyit edebiliriz. Türk tarafına bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirttik zira Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki sorunlar çözülmüş değil. Fakat Türkiye bunun ‘iş’ olduğunu söylüyor. Askeri-teknik iş birliğinin devam edeceğini belirtiyorlar.”
Bakan Kulubayev, konu ile alakalı olarak tüm bilgileri aldıktan sonra Türk tarafı ile görüşmeler gerçekleştireceklerini de belirtiyor.
-
Hyr
28.04.2022
15:46
bu ülkelerde rusya hakim. teknolojimizi çalmasınlar.
Beğen
-
ALİ
28.04.2022
08:16
Dün Kırgızlara sattık.Bugün Taciklere , bu iki ülkenin sınır sorunu olduğunu bilmiyor mu dışişleri yetkilileri ,aynı hatayı Fas a satarak yaptık. Bizi destekleyen Cezayir e karşı olan Fas a silah sattık.Bu işte mantık , siyaset ve strateji eksik ilerliyor..
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle