27 Nisan günü İslam alemi, bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi'nde dualar etti, ibadet yaptı.

Müslümanların en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi'nde bir grup Pegasus çalışanı ise alkol içerek Kadir Gecesi'yle dalga geçen bir paylaşımda bulundu.

Dini değerleri aşağılayan 'Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin' notlu paylaşımın büyük tepki çekmesinin ardından firma açıklama yaptı.

ETİK-AHLAK KURULUNA KARŞI ÇIKTI

Konunun etik-ahlak kuruluna aktarıldığını ve burada değerlendirileceğini bildiren Pegasus, CHP'ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Şirin Payzın tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

SKANDALI ÖZGÜRLÜK DİYE SAVUNDU

Hakaret ve aşağılama olduğu gerekçesiyle büyük tepki çeken paylaşımı destekleyen Şirin Payzın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bunun özel hayat ve özgürlük olduğunu savundu.

"PEGASUS DİN DEVLETİ KURALLARINI MI SAVUNUYOR?" 

Pegasus'un laik Türkiye'ye karşı olduğunu belirten Payzı, "Türkiye laik bir ülke... Bir kişinin kendi özel hesabından kendi tercih ettiği gibi yaşadığını, inandığını göstermesi nasıl cezalandırılır? İsteyen istediği gibi inanır, inancını yaşar. Pegasus "bizim duruşumuzla alakası yok" demiş. Evet anladık siz "laik Türkiye’ye" karşıymışsınız!

Burası bir din devleti mi? Pegasus din devleti kurallarını mı savunuyor? Bu işten çıkarmaları tarikatla bir sofrada oturan çıksa da yapabilecek misiniz?" dedi.

"DİK DURUN, BU KADAR MI ZOR?"

Bir çeşit kıyaslama yapmak isteyen Payzın, "Pegasus mesela bundan sonra da mayo giyen çalışanını, askılı elbise ile dolaşan hostesini, sevgilisiyle poz veren pilotunu da mı atacak ? Ayrıca bir dik durun. Bu kadar mı zor? Sana ne benim çalışanımın özel hayatından diyemeyecek kadar eğildiniz mi?" açıklamasında bulundu.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • diyanet_personel 30.04.2022 16:57
    laik bir ülkede isteyen istediğine inanma hakkına sahiptir isterseniz öküze bile tapabilirsiniz. laik bir ülkede istediğiniz şeyi içme hakkına sahipsiniz b..k da içebilirsiniz laik bir ülkede istediğiniz i de sevebilirsiniz fakat bu başka bir dine mensub olan insanların dini değerleriyle alay edeceğiniz anlamına gelmez alay edemezsiniz. bunu o sözde gezeteci de islam dinine hakaret eden o alçak insanlarda öğrenecekler
  • Asım 30.04.2022 04:45
    Ah bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin verdiği özgürlük, özgürlük anlayışını geriden anlayanlara birde sizin bu laikliginizin Allah belasını versin sizin bu laiklik anlayışınız nerde dini manevi değerler var onlara hakaret etmek yemenize icmenize sicmaniza kimsenin bir şey dediği yok zaten sizin dininiz size bizimki de bize
  • Xbox 29.04.2022 22:38
    Hay sizin böyle laikliğinize...bunun laiklikle ne alakası var.içsin,sızsın bize ne.ama oraya kadir gecesi özel yazıp birde Rabbım kabullenin yazarsan ,birde bununsavunırsan ederim sizin laikliğinize...bu laiklik değil...bu dini değerleri aşağılama,dalga geçme...Ha bu zihniyeti savunan aşağılık zihniyettekilerin de Allah bildiği.gibi yapsın.yine ağızlarından salya akıtmışlar
  • MENGENLİ 29.04.2022 15:39
    ahirette ateşiniz bol olsun dinimizle alay eden terbiyesizler
  • Zeynep 29.04.2022 15:36
    Bize ne zaten ne halt ettiğinden . Ama yaptığın işe bizim milli ve dini değerlerimizi karıştırırsan başka…
Daha fazla yorum görüntüle