Gezi Davası kararı sonrası Türkiye'yi kınayan ülkeler arasında yer alan Almanya, Osman Kavala ile ilgili yeni bir adım attı.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, "Bu sabah saatlerinde Türk büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırdığımızı ve hükümetin tutumunu bir kez daha net şekilde ortaya koyduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Sözcü ayrıca; AB üyesi diğer ülkelerin de benzer şekilde hareket etmeye çağırdıklarını söyledi.

"KAVALA'NIN SERBET BIRAKILMASINI BEKLİYORUZ"

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da mahkeme kararının, "Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi ve AB üyelik adayı olarak taahhüt ettiği anayasal standartlara ve uluslararası yükümlülüklere açıkça aykırı olduğunu" iddia etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) aldığı kararı hatırlatan Baerbock, "Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

Gezi Davası'nda Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye ise 18'er yıl hapis cezası verilmişti.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Şahin 30.04.2022 00:41
    Eleman Alman gizli servis elemanı mıydı yoksa?
  • Sezayittin Pasali 29.04.2022 20:04
    O Alman Hain ajanin sonro konusmssindanmi korkuyorsunuzda ondanmi hemen serbest birakilmasini istiyorsunuz Türkiye deki hakimler Alman düsmanimida böyle birseyi cürhet ediyorsunuz.yoksa Türkiyedeki hakimler nazi mahkemesimi gibi saniyorsunuz.anlamak mümk0n degil deshalb selbes birakin ne demek bu bir Türk devletine Türk insanina büyük hakarettir.niye öbür Türkiye deki ajanlaniza hapis cezasi verilmiyor sank i dürüst Alman halkina Kandirmak o kadar kolaymi ve Demokratie nereye koyacagiz.
  • Urfali 29.04.2022 17:52
    Derhal serbest burakilmasi lazim. Organize ettir mis? Ettirme sende. Dusunce ozgurlugu de kalmadi. Nasil bir dunyada yasiyoruz.
  • ahmet taner 29.04.2022 16:56
    Ya siz kendinizi ne zannediyorsunuz bu adam demekki çok önemli sizin için o ültimatom verdiğiniz Türkiye yok artık artık biz veriyoruz size
  • Zeynep 29.04.2022 15:11
    Yüzünden Türk olmadığı belli zaten. İsmini değiştirebilirsin ama bedenin seni ele veriyor.
Daha fazla yorum görüntüle