HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi devam ediyor.Ailelerin yürekleri buruk şekilde bekleyişlerinde 971'inci günü de geride kaldı.Çocuklarının gelmesini bekleyen aileler Ramazan Bayramı arefesinde çocuklarına seslendi ve "teslim ol"çağrısı yaptılar.

Çocuklarından yoksun 5.bayramı geçirecek aileler evlatlarına seslendiler. HDP Diyarbakı il Başkanlığı önündeki evlat nöbetine Kars'tan gelen Rahime Taşçı, 15 yaşındaki oğlu Faruk'un 8 yıl önce sabah evden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini belirterek, oğluna dön gel çağrısında bulundu.
Oğluna seslenerek teslim olması isteyen anne Taşçı, "3 yıldır burada ailelerle eylem yapıyoruz, buradan oğlum Faruk’a sesleniyorum, bayram geldi rahatsızım ama çadırdan gitmedim buradayım. Bayram bize yok, sen ne zaman gelirsen ben o zaman bayramı görürüm. 8 yıldır bayram görmedim, seni alırım kucağıma o gün bayram benim olur. Yarın bayram seni çok özlüyorum, burada senin yolunu bekliyorum, sen ne zaman gelirsen ben o zaman burada beraber eve giderim. 8 yıldır sesini duymadım, varmışın yok musun bilmiyorum. Zalimler senden kalemi aldı silah verdiler. Gel devlete kucak açtı ceza yok 35 çocuk geldi ailesine kavuştu” dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mevlüt ekim 01.05.2022 13:51
    Allahcc yürekleri buruk gözleri yaslı gönülleri mahzun evlat hasreti ile yanan tüm analara yardım etsin inşallah o analarinda bayramları mubarek olsun inşallah evlatlarına kavuşsunlar