Adıyaman'da şiddetli yağmur ve dolu yağışıyla birlikte meydana gelen sel sularından dolayı onlarca araç sular altında kaldı. Ekiplerin sular altında kalan araçları kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Ramazan Bayramının arife gününde aniden bastıran ve yaklaşık 1 saat süren şiddetli yağmur ve beraberindeki dolu nedeniyle Adıyaman merkez Kap Cami Mahallesi'nde sel yaşandı.

Yağmur sularının Kap Cami Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan Ortaokulu bahçesinde birikti. Okul bahçesinde biriken yağmur suları yaklaşık 1,5 metreyi aştı. Göle dönen okul bahçesindeki 80’e yakın araç sular altında kaldı. Araç sahipleri araçlarını kurtarmak için adeta seferber oldu.

Olay yerine çok sayıda AFAD ekibi, polis ekibi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliğini alarak sel suları altında kalan araçları tek tek çıkartmaya başladı.


Daha sonra olay yerine gelen Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, araç sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileterek yetkililerden bilgi aldı. Can kaybının, yaralananın ve mahsur kalan kimsenin olmadığını dile getirerek açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “Çok şiddetli ve anlık bir yağış oldu. Meteoroloji kuvvetli diyordu ama kuvvetliden çok şiddetli bir yağış oldu. Bütün dere yataklarında bir sıkıntı var şu an. Ana hatlarda bir sıkıntı yok ama bu dere yataklarında birkaç aracımız mahsur kalmış. Arkadaşlarımız çok hızlı bir şekilde devreye girdiler. Ama dediğim gibi şuan toparlamaya çalışıyoruz. Ekipler burada o araçlarımızı da kurtarmaya çalışacağız. Can açısından bir sıkıntımız yok, Allah'a çok şükür. Sadece maddi hasar noktasında sıkıntılarımız var. Sadece Adıyaman merkezin belirli noktalarında böyle bir sıkıntı oldu” diye konuştu.

Sel suları altında kalan araçların kurtarılması noktasında çalışmalar halen devam ediyor..

Yorumlar 34 Yorum Var
  • terazi 02.05.2022 13:56
    mahalli idareler malesef futbol takımı iftar çadırı oyuncak bimem ne kadar luzumsuz israf işlerle uğraşıyor bunun adı belediyecilik değil riyakarlık akı karası ciddi reforma muhtaçlar
  • havuc 02.05.2022 13:22
    ımmoglu yuzundendır bu sel baslıgı yanlıs atmıslar
  • Ses 02.05.2022 11:32
    Sahibinden sel hasarli.. 02 plaka araclardan uzak durun..
  • Vatandaş 02.05.2022 10:41
    Ankara ve İstanbul olsa atılacak başlık belliydi! Memleketime geçmiş olsun diyorum. Bu ülkede Allah'tan gelen afeti bile siyasete bağlayan sözde zihniyetler oldukça! Vatandaşa hizmetin Hak'ka hizmet olduğunu sözde söyleyip gereğini yapmayan, liyakat yerine bizden olsun çamurdan olsun diyenler, adam kayırmacılığın had safhaya ulaştığı bir ırtamda Allah yqrdımvımız olsyn.
  • Izmirli 02.05.2022 06:58
    Vardır bir hataları
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek