İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TGRT Haber canlı yayınında mültecilerle ilgili önemli açıklamlarda bulundu.

Bulgaristan'ın 1984-1989 yılları arasında Türklere yönelik uyguladığı asimilasyon politikasından kaçan 500 bine yakın Türk'ün Türkiye'ye geldiğini söyleyen Soylu "Doğru Yol Partisi Gençlik Kolarındaydım. Rahmetli Demirel Sheraton Otel'e geldi. 33 yıl önce o gün dedi ki: Benim bildiğim Türkiye buna bir yıl dayanamaz. O zaman rahmetli Özal "Kimi gönderiyorsanız gönderin alacağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖÇMEN TEPKİSİ

Rejim İdlib'i bombalamadı. Bizim evlatlarımız orada şehit olmuyor mu. Biz neredeyiz. İnsanlar neden çadırda dursun neden gıda paketlerine ihtiyaç duysun. Vallahi giydiklerime üzülüyorum.

Oturduğumuz masada yetim çocukları var. Elimizi tutup bırakmıyor. Çadırda yaşıyorlar. Kılıçdaroğlu bilmez Atme Kampı'nı. 1 milyon 700 bin insan oralarda yaşıyor. Bizim orada onları tutmak için nasıl çabaladığımızı biliyorlar mı? 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • tatlici 05.05.2022 18:24
    helal olsun sayin bakanım
  • İklimdeğişikliği 05.05.2022 18:09
    Maşallah sayın bakanımız Ne güzel anlatmış geçmisten orneklerle zalimin zulmüne seyirci kalıp ortakmı olacaktık. Merhamet ve iyilik varoldukça bu ülke yönetici si ve insanları asla yıkılmaz Allah cc izniylen dimdik ayakta durur ve ilelebet büyür inşallah.