6'lı masada adaylık konusunda kendisini ön plana çıkaran ve alenen 'Ben adayım' mesajı veren Kılıçdaroğlu'na darbe kendi partisi içinden geldi. İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na adeta nazire yaparcasına adaylık hamleleri hem muhalefet medyası hem de parti içerisinde derin çatlaklara neden oldu. ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni ve Yenişafak Yazarı Hasan Öztürk, köşe yazısında Millet İttifakı'nda yaşanan adaylık krizine değindi.

İşte dikkat çeken o köşe yazısı:

Önceki gün Kılıçdaroğlu ödemediği elektrik faturası nedeniyle karanlıkta kaldığı günleri anlattığı bir video paylaştı. O paylaşıma şöyle bir yorum yapmıştık: “Sayın Kılıçdaroğlu, ‘vatanı satanlar’ ifadesiyle İBB Başkanı’nı kastediyor! Zira o kar kış altında İngilizle yemekte buluştuktan sonra Amerikalıyı kabul edip ‘I am okey’ diyenin neyi, kime, ne karşılığı verdiğini en iyi Kemal Bey biliyor!”

Bu paylaşımımızı destekleyen birçok emare bir kenara Cumhuriyet gazetesinin dünkü manşeti bir tarafa.

***

Cumhuriyet, üst başlıkta “CHP liderinden videolu mesajla ikinci hodri meydan” dedikten sonra manşette “Kılıçdaroğlu: YOLA ÇIKTIM” ifadesini kullanılmış.

Buraya kadar anlaşılır bir durum. Zira o 13 dakikalık konuşmasıyla CHP Grubu’nda arkadaşlarına, “Ya benimle yürüyün ya önümden çekilin” diye meydan okuduğu günün ertesinde…

Cumhuriyet gazetesi, “Kılıçdaroğlu: ADAY BENİM” manşetiyle çıkmıştı.

Üst başlıkta da, “CHP lideri grup toplantısında ‘Kavgam var’ diyerek seslendi: Ya katılın ya çekilin ifadesini kullandı.

***

Dünkü “Kılıçdaroğlu: YOLA ÇIKTIM” manşetinin hemen altında İstanbul Belediye Başkanı’nın Karadeniz gezisinden bir fotoğraf kullanılmış ve altında da şu ifadeler var:

Üst başlıkta: İBB Başkanı İmamoğlu’na “Kılıçdaroğlu ile adaylık yarışı” soruldu

Yorumlar 0 Yorum Var