İl Jandarma Ekipleri tarafından Trafik Haftası nedeniyle Sarıyer’de yapılan etkinlikte çocuklara uygulamalı trafik eğitimi verildi. Emel Sayın’ında katıldığı etkinlik çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından başlatılan, Karayolu Trafik Haftası uygulaması çerçevesinde Sarıyer Demirciköyü'nde "Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganı ile etkinlik düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde Jandarma ekipleri, yaya yolunda ilerle, görünür ol, Trafik ışıklarını takip et ve yola odaklan yazılı broşürler vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğe Türk Sanat Müziği Sanatçısı Emel Sayın’da katıldı.

Emel Sayın, çocuklara karşıdan karşıya nasıl geçileceğini uygulamalı olarak kendisi gösterdi ve çocuklara bilgi verdi. Daha sonrasında çocuklarla sohbet ederek ikon şarkısı olan “Mavi Boncuk” şarkısını çocuklarla beraber söyledi.

Sayın daha sonrasında basının sorularını cevapladı. Emel Sayın, yayaların sebep olduğu kazaların çok yüksek olduğunu öğrendiğini ifade ederek, "Sevgili çocuklarımızla birlikte güzel mesajlar verdik. Halkımız bu mesajlara dikkat eder, bu kazaları en aza indiririz. İnşallah sıfıra indiririz" dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Akademisyen 11.05.2022 20:52
    Ne yazık ki bir süre önce yanlış bir uygulama başlatıldı. Yaya öncelikli trafik yanlış anlatıldı, yayaların kontrolsüz şekilde, trafik ışıklarını dikkate almadan, yolun trafiğini kontrol etmeden, aniden yola atlayarak karşıdan karşıya geçmelerine, trafiği ve kendilerini tehlikeye atmalarına sebep olundu. Telefonla konuşarak, trafiği kontrol etmeden, hatta yayaya kırmızı yanarken bile karşıdan karşıya geçenler, çoğaldı, kavşak ve geçişlerde kazalar da çoğaldı.
  • tepki 11.05.2022 18:46
    devlet gørevini yapmaz ise sorun asla bitmez askere polise emir verirsin her yaya yerinin yanina polis koy durmadan ceza yaz bir mal ayni sey icin bes kere ceza yer ise hapise atarsin akil hastanesine koyarsin ayni sey yaya icin de gecerli onlarin da uymasi gereken kural var bu kolay kolay seyi yapamiyoruz sadece uyari adam tarfik de olan cikariyor on yil ceza aliyor ve iki ay yatiyor bu kafa devam ederseniz sorun hic bitmez
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek