Çarşı Mahallesi yılsonuna hazır

Çarşı Mahallesi için “Rize’nin tam kalbi” ifadesini kullanan Bakan Kurum, Rize'nin çehresini değiştirecek ve riskli binaları bertaraf edecek bir kentsel dönüşüm çalışması yürütüldüğünü, blokların ve lokantaların olduğu, vatandaşımızın yiyip içip gezebileceği bu alanın yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

404 ofis ve 215 dükkânın olduğu, şehir merkezindeki 25 bin metrekare alanda inşa edilen projede kaba inşaatın yüzde 65 seviyelerine geldiğini ve bir taraftan ince imalatların başladığını belirten Bakan Kurum, “Daha önce bu alan, dolgu zemin üzerine inşa yapılmış, hem deprem riski hem yıkılma riski olan bir alandı. Vatandaşımızla görüştük. Onlarla istişare hâlinde, onları mağdur etmeyecek bir süreçte burada tüm Türkiye'ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm süreci başlattık. İnşaatlarımız isteğimiz seviyede, ölçüde gidiyor. Yapım süreci kaliteli bir şekilde TOKİ Başkanlığımız eliyle yürütülüyor.” dedi.

Rize Belediyesi ile birlikte Atatürk Caddesi'nde sokak sağlıklaştırma projesi yürüttüklerini de hatırlatan Bakan Kurum, “Meydanımızı, Atatürk Caddemizi, Çarşı Mahallemizi tamamladığımızda şehrin içinde binalarımızın deprem riskinin bertaraf edildiği ve burada 7 gün 24 saat yaşayan bir çarşı merkezi inşasını tamamlamış olacağız. Burada gençlerimiz iki bina arasında 25-30 metreye varan mesafelerde burada bu sokakta gezecekler, eğlenecekler, yemek yiyecekler, alışveriş yapacaklar, kahvelerde sohbet edecekler ve tüm Rize'nin kalbi inşallah bu Çarşı Merkezinde atmaya devam edecek. Atatürk Caddesi'nde yapacağımız sokak sağlıklaştırma ile de aslında şehrin içinde bir nakış işler gibi bizim tarihimizi kültürümüzü öne çıkaracak bir planlamayı yürütüyoruz.” diye konuştu.

Bakan Kurum, meydanın hemen arkasında bulunan metruk yapıların kamulaştırma süreçlerini yaptıklarını, Kültür Sokağı’ndaki binaların restorasyonunu da aslına uygun bir şekilde sürdürdüklerini de kaydetti.

Yorumlar 0 Yorum Var