Alargo Holding kurucularından Türk iş adamı Üzeyir Garih'in, danışmanın önemini anlattığı konuşma sosyal medyada yeniden gündem oldu. Garih'in, danışmanı anlattığı konuşması şöyle: 

Danışman, sizin dayandığınız bir yerdir. Banka gibidir. Bir şirket düşünün. Cari paraları vardır. Bir de siz patronsunuz, kimsenin bilmediği bir paranız var. Bu paranız da bir bankada yatıyor ve önemli bir para. Kendi kendinize yemiş etmişsiniz, 'Ben bu parayı hiç kullanmayacağım' demişsiniz. Diyelim ki benim kenarda 50 milyar TL param olduğunu düşünün. Fakat şirketin içinde de 500 milyar TL para dönüyor. 50 milyar TL benim param var, şirkette dahi kimse bilmiyor. O 50 milyar TL'nin bana verdiği bir güç var. Ben bir riske girdiğim zaman bilincimin altında bir düşünce var, onu kendime bile söylemiyorum: Çok sıkışırsam o beni kurtarır. Danışman da böyle bir güçtür. Ben bütün işlerimizde danışman kullanılmasına taraftarım. Arkadaşlarımı zorluyorum. Onlar da haklı olarak, 'Biz biliyoruz Üzeyir Bey. Bildiğimiz şeyde danışman olmaz' diyorlar. Benim iki tane yönetim danışmanım var, isimlerini vermeyeceğim. O arkadaşlar benimle yemek yerler. Ara sıra da hediye yaparım. Dostlarımdır. Onlar benden çok öğrenir, ben de onlardan çok öğrenirim. Danışman bir inek gibidir, iyice sağmasını bilmek lazım. Sağmadığınız zaman hiç süt gelmez, fazla sağarsanız kan gelir memesinden. 

Danışman sizin yaptıklarınızın hepsinin doğru olduğunu söylese daha da çok faydalanın. Hiç olmazsa arkadaki güç sizin doğru yaptığınızı söylüyor. 

Ben 60 yaşıma giriyorum. Kendimi aktif görevden çekip yönlendirici olmaya karar verdim. 50 tane şirkete de danışman olacağım 5 sene sonra eğer Allah ömür verirse. 

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Dedim 16.05.2022 10:26
    Ekreme danişmanlikyap İstanbul'u inekgibi sağlıyor
  • Orhan 16.05.2022 06:54
    Cahiller bu insanı tanımadan yorum yazıyor. Adam Türkiye sevdalısı bir insandı. İsrail'le haraç vermediği için suikast sonucu öldürüldü.
  • Xxx 16.05.2022 04:49
    Hikaye, o danışmanları sen zenginsin düşmanların olabilir tek başına mezarlığa gitmen doğru değil dememiş mi. Demekki danışmamış. Bazen danışmamak daha iyidir
  • ali 15.05.2022 23:01
    Zengin denilince benim aklıma Osmanlı imparatorluğunun altın ve değerli kağıtlarını çalanlar aklıma geliyor.
  • Hüseyin 15.05.2022 22:02
    Müslüman bir adamdı. Mossad tarafından israile vergi vermeyi kabul etmediği için şehit edildi.
Daha fazla yorum görüntüle