Saadet Partisi'nin GİK üyesi ve İBB adayı olan Selman Esmerer, partisinin zorunlu din dersinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonu kurulmasına "evet" demesini eleştirdi.

6'lı ittifakla birlikte Saadet Partisi'nin CHP ve terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile giderek artan fikri yakınlaşması parti içindeki rahatsızlıkları gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

Saadet'in tabanına zıt gidişata isyan eden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi(GİK) ve İBB adayı Selman Esmerer'den önemli itiraflar geldi.

Partinin Milli Görüş esaslarından ayrılışını ve CHP ve HDP ile temaslarının zorunlu din dersinin kaldırılmasına "evet" diyecek seviyeye gelmesini eleştiren Selman Esmerer şu ifadeleri kullandı;

"SAADET PARTİLİLER OLARAK) HEPİMIZ RAHATSIZIZ"

"Bu gelinen noktada tamamen Millet İttifakı doğrultusunda hareket ediliyor. Özellikle CHP ve HDP ile sürekli temas var. Bu temaslardan (Saadet Partililer olarak) hepimiz rahatsızız.

"VAHİM BİR OLAY VAR"

Özellikle vahim bir olay var. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Bülent Kaya'nın katıldığı toplantıda din dersinin zorunlu ders olarak çıkarılmasına Saadet Partisi olarak hem evet diyor hem de Kürt federasyonu kurulmasına evet diyor.

Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez. Bunlar diyor ki sadece biz parlamentoya girelim bizim geleceğimiz garanti olsun."

 
Yorumlar 156 Yorum Var
  • Mutlu 17.05.2022 15:22
    Resmen Selan işgüzarlık yapmış ve çizmeyi aşmış.
  • Namyelüs 17.05.2022 15:09
    Karamollaoğlu başkanlığındaki partinin nereye sürüklendiğini yeni mi anladınız.
  • Fazıl TARIM 17.05.2022 12:00
    Zaten neydiniz ki, 1990 da neyseniz şimdi de aynısınız.
  • Ekolayzer 17.05.2022 07:44
    Görüyorsunuz hedefleri islamla mücadele ve bu ülkeyi parcalamak isteyenlere alenen destek vermek.ve hala saadetli kardeşim uyuyor.sen de destek veriyorsun farkindamisin.erdogani sevmeyeceksen gene sevmede ,düsmana destekte olma yani.bu ulkeyle cok ugrasiyorlar.birde sen yorma
  • hizmet eri 17.05.2022 07:17
    Aynen katılıyorum saadet partisi temel esaslardan uzaklaşıyor Bülent Kaya sayesinde...
Daha fazla yorum görüntüle