Bir dizi ziyaret için ABD'de bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, dün ABD Başkanı Joe Biden'la görüşmüştü.

Bugünkü ziyaretlerine devam eden Yunan Başbakan, ABD Kongresi'nde bir konuşma gerçekleştirdi.

"PUTİN DEĞİL, UKRAYNA KAZANMALI"

Konuşmasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine verdikleri desteği anlatan Miçotakis, Ukrayna-Rusya savaşına da devinerek; "Ukrayna'nın yanında, Putin'in saldırısının ise karşısında duruyoruz. Rusya başarılı olmamalı" dedi.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Yunanistan-ABD ilişkilerine de değinen Yunan Başbakan, sözü Türkiye'ye getirdi. Ankara'nın bölgede "provokatif" bir duruş dergilediğini, hava sahalarını sürekli ihlal ettiğini ileri süren Miçotakis, Kıbrıs'ta iki devletli çözümü kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kıbrıs'ın "bölünmesine" izin vermeyeceklerini ifade eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis; "Buradan tüm otoriter liderlere bir mesaj göndermeliyiz. Bu nedenle son 48 yıldır bizi rahatsız eden bir konuya dikkat etmenizi rica ediyorum. Türkiye'nin işgali ve Kıbrıs'ın bölünmesi... İki devletin çözümünü ve Kıbrıs'ın bölünmesini kabul etmeyeceğiz. Yunanistan her zaman komşularına dostluk eli uzatır ancak komşularımızla olan anlaşmazlıklarımızı çözmek için uluslararası hukukta tek bir çerçeve vardır. Ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı ihlal eden hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Buna adalarımız üzerinde yapılan ihlal uçuşlarıda dahil. Bu yüzden bölgeye askeri teçhizat tedariki konusunda karar verirken, NATO'nun güneydoğu kanadındaki istikrarsızlık riskini göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Miçotakis'in ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmanın sonunda; ABD'li senatörler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • İklimdeğişikliği 18.05.2022 10:58
    5 dakika da müttefikini satan Abd bu işte))))
  • İklimdeğişikliği 18.05.2022 10:47
    2.Abdülhamit dönemindede ingilizler bunların dedelerini pohpohlamış hüsrana uğrayıncada ingilizler tekmeyi atmış soluğu Ulu Kağan önünde yalvarıp biat etmek istemişler.Şimdide miçotakis ))) Bu değil miydi geçenlerde apar topar coronalı halde Reisin huzuruna gelen iki yüzlü ))) Sen ne ayaksın miço fitne virüsünü heryere bulaştırıyorsun.
  • yakup 18.05.2022 10:11
    gazı biraz fazla vermişler alınması lazım
  • Karq 18.05.2022 00:42
    Sira sanada gelecek bay michotakis sabırlı ol
  • Ali nur 17.05.2022 23:45
    Bu alkışlar bir 3.dunya habercisi olabilir
Daha fazla yorum görüntüle