İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Göksu, 'İBB Başkanı İmamoğlu itibar kaybına uğradı' dedi.

Sunucunun, "İmamoğlu neden itibar kaybına uğradı" sorusu üzerine Göksu şunları söyledi: 

"ARTIK HAKAKİTLE YÜZLEŞİYOR"

"Çünkü hakikatle yüzleşiyor artık. 2 yılı 25 yıla hakaret ederek geçirdi. Ben hep diyordum: Şu günleriniz kolay. Geçmişi eleştirerek devam edebilirsiniz ama 3 yıl olduğunda insanlar 'ne yaptın' diye sorarlar. Şimdi soruyoruz. Yaptığınız bir şeyi gösterin. İstanbullulara sözler vermişsiniz. Bunları ne kadar yerine getirdiniz? 

İBB Başkanı söz vermiş. Büyük laflar etmiş. Ulaşım sorun olmaktan çıkacak demiş. Ulaşım nasıl sorun olmaktan çıktı? 100 bin kapasiteli otopark yapacağım demiş. İnsanlar soruyor, nerede? İBB Başkanı'nın şu ana kadar açtığı bir tane doğumevine gidip doğum yapan hanımefendi var mı? Bunu İstanbullular da soruyor. 40 tane kadın sağlık merkezi yapacağım dedi. Son 3 yılda İstanbul'da bir tane açılmış kadın sağlığı merkezine gidip ihtiyacını karşılayan kadın var mı? Bunları vatandaş soruyor. 30 tane yüzme havuzu yapacağım demiş. Hiçbirisini yapmadı. Hepsi sıfır. 

"KADİR ABİ'NİN SEÇİM SLOGANI..."

İstanbul'da dünyada en fazla aynı anda metro yapan kentiz diyor. Bu, rahmetli Kadir Abi'nin 2014'teki seçim sloganı. Şu anda İstanbul'da metrolar devam ediyor. 2019'dan sonra yapılan bir tane metro ihalesi var mı? Hepsi bizim dönemde yapılmış metrolar. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem riskiyle ilgili 3 yılda ne yaptı? İstanbullu olarak merak ediyoruz. Depremle ilgili İstanbul'da bilimsel ve hukuki çalışma anlamında hiçbir eksik yok. Kamu binalarının yüzde 90'ın üzerindeki kısmı depreme dayanıklı hale getirildi. Sorun konutlarda. 3 yıldan beri biz İstanbul'da bu meseleyi tartışıyoruz. İBB, sizin çok önemli bir sorununuz var, bu sorun karşısında ne üretiyorsunuz? 5,8'lik deprem olunca İBB Başkanı çıktı, 'Her yıl 20 bin konut yapacağım. 5 yılda 100 bin konut yaparak riski ortadan kaldıracağım' dedi. Biz de her seferinde soruyoruz. 100 bin konut nerede? 

İBB'NİN YAPTIĞI 3 ŞEY

İBB şu ana kadar 3 şey yapmış. Allah için söyleyeyim. Bol bol çalıştay yapmış, tsunami tabelası açmış bir de internet portalı açmış. Tsunami tabelasının ne olduğunu biliyor musunuz? Denize tabela açtılar, tsunami olursa denize değil bu tarafa kaç diye. Maalesef..."

Yorumlar 50 Yorum Var
  • Ercan 58 19.05.2022 22:26
    Oğlum burası sözcü değil yanlış gelmişsiniz
  • harun 19.05.2022 17:44
    istanbul reise ders verirken adam istanbullulari ordinaryus yapti hepsini essege ters bindirdi hala hirsi gecmeyip baskan calisiyor diyen hirbolar uc tane kendi fikri olan icrattini sayamassaniz hem alcak hemde yalancisiniz...
  • Pala 19.05.2022 13:41
    Bakıyomda trol dolu burası HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK GELİYOR GELMEKTE OLAN
  • Pala 19.05.2022 13:38
    Bir bakmışın Gökçek diyo siyasi hayatı bitti diye Mansur başkan için. Birde bakmışın Göksu imamoglu için bitti diyor. Evet katılıyorum çünkü onlar cumhurbaşkanı ve başbakanlığa yakıştırıyorlar.ve geliyorrrr gelmekte
  • Murat Bozuk 19.05.2022 10:02
    Adam elinden geleni yapıyor ama hep engel hep engel... Herşey çok güzel olucak
Daha fazla yorum görüntüle