Türkiye’nin 58’inci havalimanında yöresel mimarinin yansıtıldığı terminal binaları ile 36 metre yüksekliğinde, çay bardağı formundan esinlenilen ve gövdesi aydınlatılan kulenin yapım aşamaları ise anbean kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 14 Mayıs'ta hizmete açılan, Türkiye’nin 58’inci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın terminal binaları ve çay bardağı şeklindeki hava trafik kontrol kulesinin yapım aşamalarının her anı, kayda alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hızlandırılmış görüntüleri "Bir mühendislik harikası Rize Artvin Havalimanı" notuyla paylaştı.

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli, 3 Nisan 2017'de atıldı. 

Projede 3 milyon metrekarelik deniz dolgusu, 100 milyon ton taş kullanılarak tamamlandı. 

Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen ve 4,4 milyar TL'ye mal olan Rize-Artvin Havalimanı, 5 yılda tamamlanarak 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

YAPIM AŞAMASI ANBEAN KAYDEDİLDİ

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı, 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip havalimanının 49 bin metrekaresi Karadeniz’in coğrafi özelliklerine uyumlu 1453 ağaçla yeşillendirildi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Tuhaf 19.05.2022 08:58
    Capsız konuşmuş evladım eski günleri çok özledin ama haram çıkıyor aheste aheste. Önceden bir fetöcü bir makama oturur devletin imkanları İle kendi cep ve çıkarlarına köstebek gibi kaçak yollar açarkardı. Seni kullanıyorlar sana tekrar devleti ele geçirip devletten nasıl sülük gibi besleneceğiz hikayesi okuyorlar. Haramdan vaz geç helal yönel ağzınızdan burnunuzdan bu zıkımlar çıkacak. Reis tüm yemliklerinizin önünü kesti diye mi bu düşmanlık.
  • ... 18.05.2022 20:34
    Bir "Yatırım TV" kurulsun ve bu tip yatırımların(Özel-devlet) tamamını yapıldıkça aşama aşama göstersin. Bilgilenelim.
  • irfan69 18.05.2022 16:02
    bu vatana bir ağaç diken bir çivi çakan bir gönül yapanlardan ALLAH cc razı olsun
  • Ugur 18.05.2022 13:18
    Yapanlardan Allah razi olsun yapilan hizmet turkiyeye yakisiyor. Cok sukur 30 séné once fransizlarin turkiyenin yerini soruyorlardi bugun cok sukur onlar turkiyenin yerini gosteriyor sagolasin reis rabbim senin gibi insanlari devletin basina gelmeyi nasip etsin insallah
  • Ahmet taştan 18.05.2022 12:55
    Eksiden de parayı veriyorduk yapmıyorlardı sorun bu sen hala eski ile yenin farkını anlayamamışsın
Daha fazla yorum görüntüle