Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtı açıklamalarıyla ayakta alkışlanmasını değerlendiren Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayakta alkışın çok önemli bir mesaj olduğunu ifade eden Yaycı, Türkiye'nin aynı şekilde cevap vermesi gerektiğini ifade ederken, "Türkiye Kıbrıs müzakerelerinden çekilmeli" mesajını verdi. 

Yaycı, "Ben Bidenapoulis" ifadesini kullanan ABD Başkanı'nın, 48 yıldır Türkiye aleyhinde birçok tasarıya imza attığını söylerken, Türkiye'nin Kıbrıs müzakerelerinden çekilmesi gerektiğini belirtti. Yaycı, "Türkiye için Kıbrıs meselesi yoktur. Rumlar adanın tümüne hakim olmak istiyor. O nedenle Türkiye bu gerçeği görmeli, Kıbrıs Türkleri de bu gerçeği görmeli ve ona göre net bir tavır sergileyip artık bu Kıbrıs müzakerelerinden çekilmelidir" diye konuştu.

2009'da çizdiği Mavi Vatan haritasının Miçotakis tarafından Biden'a gösterilip Türkiye'nin şikayet edilmesini değerlendiren Yaycı, "Bu benim 7 ceddim için onur ve gururdur" ifadelerini kullandı. Yaycı, şunları aktardı:
Mavi Vatan haritasının devlet yetkililerimiz tarafından her yerde kullanılmasını talep ediyorum. Mavi Vatan haritasının Yunan Başbakanı tarafından bir endişeyle, bir korkuyla, bir şikayet amacıyla ABD Başkanı'na verilmiş olması, benim 7 ceddime yeten bir onurdur gururdur. Allah'a çok şükür ki bana bugünleri gösterdi.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Bayraktar TB-2 19.05.2022 20:25
    Zaten Batı Trakya, Kıbrıs ve Adalar Denizinin tamamı Türkiye'ye ait, gerisi faso fiso. Oralar şehit kanlarıyla alındı. Yunan gaspçısı İtalyan-İngiliz oyunlarıyla savaşmadan gasp etti Batı Trakya'yı-Kıbrısı ve Adalar Denizini.
  • master 19.05.2022 18:50
    bu miço degil tam bir palyaço. gereksiz adam neren büyüdü türkiyeyi şikayet edince eninde sonunda kapı komşusun, amerika sana yardımmı eder sanıyorsun. çıkarı bitince dirseği gösterecek sana sonra nolacak yine Türkiyenin kucagındasın beynin hiçm çalışmıyor.
  • burak içkan 19.05.2022 15:56
    cihat paşa candır
  • Eninde Sonunda 19.05.2022 15:53
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti den Kuzey kelimesini derhal en kısa zamanda çıkarılmalıdır. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti....KTC.....
  • Karadenizli 19.05.2022 15:45
    Tek kelimeyle türkdevletini asagiliyorlar vah vah cok yazik
Daha fazla yorum görüntüle