Bir dönem Turgut Özal'ın korumalığını yapan Milli Boks Şampiyonu ve Emekli Emniyet Müdürü Sonunur, Özal'ın korkudan namazını dahi gizli kıldığını söyledi.

Millet Haber Tv’de Diplomasi Saati programına konuk olan Milli Boks Şampiyonu ve Emekli Emniyet Müdürü Sonunur, Turgut Özal’ın korumalığını yaptığı dönem şahit olduklarını anlattı. Sonunur, "Bir Dönem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Görevini üstlenen Turgut Özal'ın korkudan namazını dahi gizli kıldığını söyledi.

Konuk olduğu Diplomasi Saati Programında Rahmetli Özal ile anılarını anlatan Sonunur Özal’ın kişisel makamındaki banyoda Namazlarını kıldığını öne sürdü.  Sonunur, Turgut Özal'ın yine aynı banyoda namaz kılmasına izin verdiğini belirtti. Kemal Sonunur, Merhum Turgut Özal'a suikast girişiminin olacağını öğrendikleri dönemde Özal’ın korumalığını yaptığını kaydederek  namaz vakitlerinde mescide gidip gelmesinden dolayı görevinden azledilmek istediğini  dile getirdi. Turgut Özal'ın kendisine  “Benim makamımda bulunan tuvalette dürülü bir halı var, ben namazlarımı orada o halıyı sererek kılıyorum, daha sonra elimi yüzümü yıkayarak çıkıyorum ki lavabodan çıkmış gibi olayım, Kimse namaz kıldığımı bilmiyor. Sen de mescide gidip gelmekle uğraşma her vakit orada kıl” cevabını verdiğini söyledi.

Yorumlar 134 Yorum Var
  • Aminb 27.05.2022 19:01
    Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun
  • Vatan Sevdalısı 22.05.2022 01:34
    Rahmetle anıyorum Ruhun Şad Olsun Güzel İnsan. Liderimiz Turgut Özal. Bizler Sahidiz ki Bu Aziz Milletimizin Vicdanlarında Derin İzler bırakarak Gönüller de Taht Kurmuş Bir Devlet Adamı ve LİDER sin. Mekânın Cennet i Âlâ Olsun İnşaallah cc Amin.
  • TÜRK MİLLETİ 21.05.2022 13:46
    Adım gibi eminim ki o güzel insanı rahmetli TURGUT ÖZAL' ı cumhurbaşkanımızı şehit ettiler. Şehit edenler bugün bu dünyada tespit edilemese yani yaptıklarının cezasını bu dünyada çekmeseler bile yarın onların RUZ-İ MAHŞERDE düşecekleri durumları tasavvur edemiyorum. YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM
  • isa 20.05.2022 21:55
    dinsizler gelsin yarın aynısı olur.
  • Efdal 20.05.2022 21:46
    Hamdolsun o günler atlatıldı ama çoğu zaman suç bizdedir imanlarımız zayıf imanınımız ve İslamı yaşayışımız tam olsa bize kimse karşı duramaz.
Daha fazla yorum görüntüle