Türkiye’nin en fazla bisiklet kullanan ve 550 kilometre ile en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehri Konya’da örnek bir bisiklet projesi hayata geçirildi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği “Güvenli Bisiklet Yolları Projesi” ile öğrenciler artık bisikletleri ile okullarına güvenli bisiklet yollarında motorize polis ve zabıta eşliğinde gönül rahatlığı ile gidebiliyor. Pilot okul seçilen Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu’na giden öğrencilere bisikletle eşlik eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çocuklarımızın okullara bisikletle gelmelerini ve onların güvenli bir şekilde okullara ulaşımını sağlamak bizim en önemli önceliğimiz. Güvenli Okul Yolu Projesi ile bisiklet servisi görevi yapacak polisler ve zabıtalar çocukların geçiş güzergahını güvenli hale getirerek, çocukların okula bisikletle gelmelerini sağlayacak” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başlattığı uygulama ile Konya’da öğrenciler artık okula bisikletle güvenle gidecek. 550 kilometre ile Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehri olan Konya’da hayata geçirdiği örnek uygulamalarla öne çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların bisikletle okula gidiş yollarını daha güvenli hale getirmek ve bisiklet konusunda farkındalık oluşturmak için Güvenli Bisiklet Yolları Projesi’ni başlattı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Selman 20.05.2022 18:55
    Uğur İbrahim Altay Allah senden razı olsun. Adamın kralısın.