KİRACILARLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILACAK MI?

(Bazı konut sahiplerinin kiracıları zorla veya birtakım bahanelerle çıkartıp, evini yüksek miktarla kiralamaları) Bizim borçlar kanununda esasında kiracıları, kiralayanları koruyan önemli hükümler var. Kötü niyetli şekilde bu konuda hareket edilmemiş olsa bu düzenlemeler hem kiracıları hem ev sahiplerini koruyor. Ancak son zamanlarda kiracıları zorlayan, onları zorla çıkarmak isteyen ve bu konuda kiracının karşılayamayacağı miktarda artış talep eden ev sahipleri olduğuna dair ciddi haberler var. Bu konu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımızın konusu. Onlar bu konuda Maliye Bakanlığıyla beraber çalışma yapıyor. Biz de Adalet Bakanlığı olarak destek veriyoruz. 

Kanunlarımızın koyduğu hükümler, sınırlar var. Yasa asgari müşterekleri ve usulü ortaya koyuyor. 

Düzenlemede ne çıkacak, şimdi söylemeye imkan yok. Hem ev sahibi hem de kiracıyı koruyacak makul bir formül ortaya çıkarsa, bu konuyla ilgili adım atabiliriz. 

DEZENFORMASYON YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sosyal medya üzerinden yalan, hakaret konusunda çok yaygın şekilde kullanılıyor. Çok fazla insanımızın itibarını sarsıcı, onurunu zedeleyici ifadeler kullanılıyor. 

TÜRKİYE'DEN İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA VETO

Finlandiya ve İsveç'ten 33 terör şüphelisinin iadesini istedik, hiçbiri iade edilmedi. Teröristler devletin kurumlarında ağırlanıyor. Para aktarmaları, silah teminleri ayrı; öte yandan da bu görüşmeleri aleni yapıyorlar. İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin takındığı tavrı iyi değerlendirmeli. NATO da iyi değerlendirmeli. NATO içinde Türkiye aleyhine terör örgütlerine destek verilmemesi lazım. Türkiye, dünün Türkiye'si değil. 

Yorumlar 0 Yorum Var