İsveç ve Finlandiya'nın PKK ile yakınlıkları nedeniyle, Türkiye tarafından NATO'ya üyeliklerine olumsuz yaklaşılıyor. PKK'lıların himaye edildiği ülkeler, Türkiye'yi ikna etmek için her yolu denese de "huylu huyundan vazgeçmiyor".

Türkiye üyelik için şartlarını açıkça dile getirirken, İsveç gibi Finlandiya da PKK konusunda tavrını değiştirmemekte ısrarcı.

TERÖRİSTLERE MASUM BENZETMESİ

Eski Finlandiya başbakanı ve mevcut parlamento başkanı Matti Vanhanen, devlet televizyonu Yle'ye konuyla ilgili konuştu. Vanhanen, "masum insanlar" olarak tanımladığı teröristleri iade edemeyeceklerini savundu.

"İADE EDEMEYİZ"

Vanhanen, "Türkiye siyasi anlamda anlaşamayacağımızı anlamalıdır. Özellikle hapsedilme veya haksız yere hüküm giyme riski varsa, masum insanlar başka bir ülkeye iade edilmiyor” dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Vatan Sevdalısı 22.05.2022 23:50
    O masum Beslemelerinizi Kandile gönderiniz, Kuzey Irak'a, Suriye'ye gönderin Bizim Mehmetçiğimiz Gerekeni Yapıyor.Endişeye ne gerek var! Ya Öyle Yada Böyle! Neydi de Rusya dan Korkarak NATO ya Girme gereksinimi duydunuz? Sizi Veto eden Devlet sayısı ikiden daha fazla olacaktır! Bekleyin! Beslemelerinizi beslemeye devam edin! DEVLETİMİZ Çok Güçlüdür Çok.Eski Türkiye Yok Artık! Adımlarınızı ona göre Atmak zorundasınız?
  • şahin 22.05.2022 18:56
    Hepsinin amacı belliBunların derdi bizi bölmek ???