Otomobil akıllı cihaza evriliyor. Renault yeni Scenic direksiyondan nabız ölçerken, Togg'un SUV'u sürücünün yüz ifadesinden yorgunluğunu, ruh halini anlayacak. Hava tahmini yapabilecek SUV, şarjını da paylaşabilecek.

Türkiye'nin ilk yüzde 100 elektrikli yerli üretim aracı Togg, başından itibaren 'akıllı bir cihaz' olarak planlanan bir proje. Togg gibi yeni kuşak doğuştan elektrikli ağa bağlı araçların içten yanmalı ağa bağlı araçlara göre temel farkı aracın içinde internet olması değil, aracın internetin içinde olması. Aracın servis ve güncellemeleri bulut üzerinden, uzaktan yapılabilecek. Togg, sürücüsünün yüz ifadesinden, yapay zeka ve kameralar sayesinde hasta, mutsuz ya da kızgın olduğunu anlayıp, en uygun duruma karar verip otonom olarak hastaneye gidebilmesi, keyifli bir müzik açabilmesi ya da hızı kontrol altına alabilmesine imkan sağlayacak. Anlık olarak hava tahminlerine ulaşan, sürekli ağa bağlı olan araç, sürücüsüne alternatif rotalar önerebilecek.

GELECEĞİN OTOLARI SAĞLIK MERKEZİ GİBİ

Geleceğin modellerinde her şey sürücünün sağlığı ve yol güvenliği için geliştiriliyor. Kontrol mekanizmaları sürekli yükseltiliyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • NEVZAT ATİLLA 23.05.2022 18:13
    Emeği geçenlerden ALLAH RAZI olsun