Rusya uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin "Şeytan 2" olarak da bilinen Sarmat RS-28 füzesinin test atışı esnasında oluşturduğu kraterin olduğu yere giderek "Saldırganlara Rusya ile daha kibar konuşmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin bir kez daha nükleer saldırı tehdidinde bulundu.

Rusya-Kamçatka bölgesinde Sarmat RS-28 füzesinin test atışı esnasında bir krater oluştu. 

"Yakında sadece bir değil 50 adet Sarmat füzesine sahip olacağız." diyen Rogozin kraterin sadece roket gövdesinin çarpması ile oluştuğunu, nükleer başlıkta yıkımın çok daha büyük olacağını açıkladı.

20 NİSAN'DA İLK DENEME YAPILDI

Rusya Savunma Bakanlığı,20 Nisan'da Sarmat kıtalararası balistik füzenin ilk fırlatma denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

PUTİN: BİZİ TEHDİT ETMEYE ÇALIŞANLARI BİR KEZ DAHA DÜŞÜNDÜRTECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fırlatma denemesine ilişkin yaptığı açıklamada, Sarmat'ın Rusya'nın güvenliğini temin edeceğini belirterek, "Bu silah, saldırgan söylemlerin hararetiyle bizi tehdit etmeye çalışanları bir kez daha düşündürtecek." demişti.

SARMAT FÜZESİ NAM-I DİĞER ŞEYTAN

Rusya, 1988'den beri envanterinde bulundurduğu, Batılı devletlerin "Şeytan" olarak nitelendirdiği kıtalararası balistik füze Voyevoda'nın yerine koymak üzere Sarmat'ı geliştirdi.

2010'dan beri üzerinde çalışılan, Voyevoda'dan daha fazla nükleer başlık taşıyabilen, daha yüksek menzile sahip füzenin, Kuzey ve Güney Kutuplarını geçerek hedefe ulaşabilme kabiliyeti bulunuyor.

AVRUPA BAŞKENTLERİNİ VURMA KAPASİTESİNE SAHİP

Sarmat'ın, yaklaşık 200 tonluk ağırlığı ve kısa süreli aktif uçuş özellikleriyle mevcut füze savunma sistemleri tarafından engellenmesinin imkansız olduğu ileri sürülüyor. Askeri uzmanlar, Sarmat'ın 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduğunu belirtiyor.

Yorumlar 43 Yorum Var
  • ICBM 24.05.2022 10:12
    Karşındaki ülkeler sana öyle bir nükleer füzeler ve termonükleer bombalar atar Rusya'nın R si kalmaz. Ayrıca karşındaki ülkelerin senin nükleer füzelerini az ya da çok durdurma kabiliyeti en azından tespit edebilme kabiliyeti var sen de o da yok. Bunu bildiğiniz için zaten atamıyorsunuz çünkü kafanıza binlercesi yağacak anında.
  • reis 24.05.2022 09:34
    erbakan hocanın dediği gibi bunların füzelerini yazılımla kendilerine cevirecek teknolojiyi ürettik haberleri yok.....
  • avrupa 24.05.2022 08:40
    avrupada çok daha gelişmiş silahlar var. özellikle ingilterede
  • Erdoğan 24.05.2022 06:53
    Atamazsın oğlum hadi at amerikaya
  • .Muammer 24.05.2022 05:43
    Ya bu Rusya tam kalın kafalı... sadece kendisinde silah var sanıyor.... he he Avrupa ABD nin eli armut taşlıyor...
Daha fazla yorum görüntüle