İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerinin başında gelen Beyazıt, iki yıldır süren çalışmalar yüzünden inşaat halinden kurtulamıyor. 

2019'da İBB Başkanı İmamoğlu'nun, "Beyazıt Meydanı projesi 6 ayda bitecek" talimatı medyada yer almıştı. Ondan tam bir sene sonra İmamoğlu, 2020 Mayıs'ında Beyazıt Meydanı'nda incelemeler yapmış ve projenin yıl sonuna kadar biteceğini söylemişti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 9 Mayıs 2020'de çalışmaların yürütüldüğü Beyazıt Meydanı'nda incelemelerde bulunmuştu. 

Sokağa çıkma yasağını fırsata çevirdiklerini söyleyen İmamoğlu, işlerin hızlandığını söylemişti. İmamoğlu şu açıklamaları yapmıştı:

"Süreçler devam ediyor. Hızlı hareket ediyoruz. Buradaki otopark kaosunu kaldırdık. Diğer otoparkta da aynı düzeni arkadaşlarımız mevcut projeye göre uyguluyor. Bir an önce buranın tarihi dokusuna kavuşmasını istiyoruz. Şimdilik bu düzen içerisinde iyi gittiğini görüyorum. Projede birkaç tartışma olsa da onları aşacağımızı inanıyorum. İnşallah bu yıl sonuna kadar Beyazıt Meydanı ve İstanbul Üniversitesi'nin önü peyzajıyla, oturma gruplarıyla çok nitelikli bir hale dönüşecek."

Ekrem İmamoğlu, 2020 Mayıs'ındaki bu incelemesinden tam bir sene önce, Beyazıt Meydanı'na ait projeyi duyurmuştu. İmamoğlu'nun, "Meydan projesi 6 ayda bitsin" talimatı verdiği medyaya yansımıştı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Sinan 25.05.2022 11:45
    CHP ve iş bitirmek. ikisi bir arada hayal.
  • Koca 25.05.2022 11:12
    chpye hayır