Piyasalardaki son durumu Haber7'ye yorumlayan Finans Analisti İslam Memiş, dolar/TL kurunda 16,40 TL ve Gram altın /TL'de 980 TL seviyelerinin kırmızı çizgi olduğunu söyledi. Memiş, yarın Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararıyla kurdaki yükselişin yönünün belli olacağını belirtti.

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları;

Piyasaların ilk işlem gününde döviz ve emtia fiyatlarında başlayan yükselişin devam ettiğini gözlemliyoruz. Yurtiçi piyasalarda bugün dolar kurunun 16,35 TL seviyelerine kadar yükseldiğini Euro/TL kurunun da 17,46 TL seviyelerine gram altın/TL'nin ise 980 TL, gümüşün gram fiyatının ise 12 TL seviyesine kadar yükseldiğini gördük. 

Dolar kurundaki yükselişler diğer yabancı para birimleri ve emtia fiyatlarına yansıdı. Bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını yarın saat 14:00'da açıklayacak. TCMB'nin faiz kararı ve açıklayacağı metin piyasalar açısından oldukça önemli. Çünkü tekrar yurtiçi piyasalarda tekrar agresif olarak yükselen bu dolar/TL kurundaki bu kırmızı çizgi olan 16,40 TL seviyesinin üzeri kalıcı olarak mı? yukarı ataklar devam edecek mi? yarın bu soruların cevabını hep beraber görmüş olacağız. 

Burada iki türlü yatırımcıyı irdelemek gerekiyor; elinde TL bulunan, korku ve panikle alım yapmak isteyen vatandaşların çok dikkat etmesi gerekiyor. Diğer bir taraftan bu seviyeler nisan ayında düşük seviyeden alanların satış yeri. 

Özellikle bu hafta sonuna kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın mali ayağının emlak sektörüyle ilgili sahada bazı ciddi çalışmalara başlayacağını, kira ve emlak fiyatlarıyla ilgili yeni bir sınırlama getireceğini ayrıca kur ataklarına karşı yeni bir enstrüman açıklayacaklarını tahmin ediyorum. Bu yüzden elinde TL bulunduran yatırımcısının da soğuk kanlı bir şekilde düşüş trendini beklemesi gerekiyor. Özellikle uzun vadeli yatırımcı olmak çok önemli. Bu tarz yatırımcılar ellerindeki varlıkları Temmuz ayına kadar bekletmeli. Temmuz ayında yükselişlerin devam edeceğini öngörüyorum. Bu dönemde belirsizlikten dolayı piyasadaki makas aralıkları oldukça açık.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Aşık dermani 26.05.2022 11:43
    İsraf olan bir ülkede bereket olmaz
  • CCC 26.05.2022 01:00
    Yeterrr memiş yününü görmek istemiyoruz gaz verip durma.
  • Dalgıç 25.05.2022 21:50
    Yeter artık yeteer batsın serbest piyasa ekonomisi.
  • Vatandaş 25.05.2022 21:49
    Rus rublesi bile TL ye karşı yüzde seksen değerlendi adamlar savaşıyor bizden daha iyi durumda yeter artık bıktık not. 0.13 den 0.28 oldu
  • düzceli 25.05.2022 21:07
    Altın döviz arsa ev Alan kaybetmez
Daha fazla yorum görüntüle