Ukrayna Savunma Bakanlığı “21. yüzyılın en büyük ve en korkunç savaşı böyle görünüyor” notuyla paylaştığı görüntülerde Rusya'nın "Cehennem silahı" TOS-1A Solntsepek kullandığını iddia etti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı sosyal ağ Twitter’dan yaptığı paylaşımda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hedefine ulaşmak için ölümcül etkiye sahip silahları kullandığını söyledi.

Bakanlık, Rusya’nın çatışmaların son dönemde yoğun yaşandığı Donetsk bölgesinde konuşlanan Ukrayna mevzilerini Tos-1A çok namlulu ağır roketatar sistemi ile vurduğunu belirterek, “21. yüzyılın en büyük ve en korkunç savaşı böyle görünüyor” notunu düştü.

ÇNRA SİLAH SİSTEMİNE İHTİYACIMIZ VAR

Ukrayna’nın Rusya’ya karşılık vermeye hazır olduğu ancak bunun için Kiev’in çok namlulu roketatar sistemine ihtiyacı olduğu belirtilerek, silah yardımı çağrısında bulunuldu.

SOLNTSEPEK NEDİR?

Cehennem silahı diye ün yapan 'Solntsepek', 2001 yılında T-72 tankının şasisi üzerinde geliştirildi. Sistem, gelişmiş fırlatma rampası ve otomatik hedef tespit sistemiyle donatıldı. Hafif zırhlı araçların ve otomobillerin imhası, yapı ve binaların yakılması ve yıkımı için tasarlandı.

Sistem, güdümsüz termobarik ve yanıcı roketlerle yoğun saldırı sırasında hedef alanda oluşturulan şarapnel ve şok dalgası sayesinde açık alanda ve tahkimat içinde bulunan düşman askerlerinin yok edilmesinde etkili olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar 42 Yorum Var
  • Yasin 27.05.2022 08:17
    Güzel silah
  • Deniz 27.05.2022 07:09
    Hala iyi niyetli olup rusyanın savaşı kazanacağını düşünenlere üzülüyorum. Rusya elindeki herşeyi kullandı ve artık güçlü ünvanını kaybetti.
  • Misafir 27.05.2022 05:41
    Katil Rusya
  • bulent 27.05.2022 05:23
    boş tarlayı bombalamanın ne anlamı var anlamış değilim uyarı atışi herhalde
  • Tansu 27.05.2022 00:08
    Yorum yapan arkadaş lar rusya ukraynadaki tum sivillerin cekilmesini bekliyor. Savaş ondan sonra 3 veya 4 gun sürecek.
Daha fazla yorum görüntüle