Şuşa ziyaret eden Selçuk Bayraktar, “Biz, mühendisler için yüksek teknoloji eserinin böylesine anlamlı bir muharebede kullanılması en büyük onur ve şeref vesilesi. Bir anlamda Bayraktar TB2 SİHA’lar anlamını kazanmış oldu” dedi.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali “TEKNOFEST” için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ilk defa Karabağ’ı ziyaret etti. Bakü'den kalkan uçakla, açılışı 26 Ekim 2021'de yapılan Fuzuli Havalimanı'na ulaşan Bayraktar, yeni yapılan Zafer Yolu üzerinden Azerbaycan’ın kültür başkenti Şuşa'ya geçti. Bayraktar, Şuşa’daki Cıdır Ovası, Aşağı Göhver Ağa Camii ve Şuşa şehir meydanı gibi tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabağ’ın gençlik yıllarında kanayan bir yara olduğunu belirten Selçuk Bayraktar, “Allah’a şükür Türk orduları, sayın cumhurbaşkanımız, şehitlerimizin o aziz ruhu sayesinde Karabağ ve hatta Şuşa tekrar hürriyetine kavuştu, gayrimeşru işgalden kurtuldu. Milli olarak geliştirdiğimiz Bayraktar TB2 insansız hava araçlarımız burada ordularımıza destek oldu. Biz, mühendisler için yüksek teknoloji eserinin böylesine anlamlı bir muharebede kullanılması en büyük onur ve şeref vesilesi. Çünkü bu teknolojiyi tek başına geliştirmenin açıkçası pek bir anlamı yok. Onu anlamlı kılan hangi nedenle, hangi niyetle, hangi hedefle geliştiriliyor olması. Bir anlamda Bayraktar TB2 SİHA’lar anlamını kazanmış oldu. Mühendislik ve teknik ekibim adına, rahmetli babama Özdemir Bayraktar, abim Genel Müdürümüz Haluk Bayraktar ve bana Karabağ Nişanı tevdi edildi. Buda hayat boyu taşıyacağımız en büyük onurlardan bir tanesi” dedi.

Yorumlar 27 Yorum Var
  • uzun adama saygı 28.05.2022 08:33
    Karabağda bayraktarın çok katkısı var . Allah yolunu açık etsin
  • öfke 28.05.2022 05:01
    ALLAH CC yar ve yardımcınız olsun inşallah
  • Timur 27.05.2022 23:53
    Erdoğan olmasın Bayraktar ve onun gibiler ilk hedef olur malesef. İnşallah milletimiz uygulanan yaptırımları görür ve dolar kuruna bu mücahitleri feda etmez.
  • ANTİ SOSYAL 27.05.2022 23:00
    UÇAN TÜRK SELÇUK SEViNCİMİZSİN, GURURU MUZSUN
  • ,,,,,,,,,,,, 27.05.2022 22:45
    Bir Kürşat cıar bu miletten 40 cerisiyle dünyaya yeniden yön verir, Allah /cc( reislerimize ve ekibine ve miletimize zeval vermesin
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek