27 Mayıs 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.


Kripto para borsasında yeni vurgun iddiası!

Binlerce vatandaşı mağdur eden Thodex ve Vebitcoin'den sonra Türkiye'de kripto para borsasında yeni bir skandal gündemde. 15 bin abonesi bulunan Bitexnova'da yatırımcılar paralarını çekemediğini iddia etti. 250 milyon TL'den fazla yatırımın bulunduğu Bitexnova hakkında yüzlerce şikâyet var.

Harekât bölgesinde terörist avı!

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekât bölgelerine taciz ateşi açan 7 YPG/PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Özer’den öğretmenlere izin açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmenlerin 20-24 Haziran arası mesleki çalışma programını çevrim içi gerçekleştireceğini, 27-30 Haziran arasında da idari izinli sayılacağını belirtti.

Türkiye’nin geleceğine vurulan darbe!

1960 darbesi, aradan 62 yıl geçmesine rağmen hafızalardan silinmedi. Radyodan gelen bir anonsla başlayan, halkın oylarıyla seçilmiş Başbakan Adnan Menderes'i ve arkadaşlarını idama götüren süreç, Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kaldı.

ABD'den 'Suriye' operasyonu açıklaması

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından açıklama yaparak, "Çok endişeliyiz. SDG güçleriyle temas halindeyiz. Bu operasyonun birçok konuda olumsuz etkisi olacaktır" dedi.

Bakan Kurum'dan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması!

Atatürk Havalimanı'nda bir pistin açık kalacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Açık kalacak olan pist Türkiye'ye hizmet vermeye devam edecek. Projede hiç bir konut ve ticari alan yoktur.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Kupası'nda şampiyon Sivasspor!

Türkiye Kupası final maçında Sivasspor, normal süresi 1-1 sona eren maçın uzatmalarında Kayserispor'u 3-2 mağlup etti ve şampiyon oldu. Yiğidolar, gelecek sezon ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek.

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Kızılelma 28.05.2022 02:13
    O kadar paraları varki olmayan seyi satın alıyorlar.
  • Osman Steve Kazım 28.05.2022 00:51
    türkler işini bilir helal olsun
  • Çetin 27.05.2022 22:21
    Beter olsunlar
  • Fehmi 27.05.2022 22:04
    Bir yatırıp bin kazanmak düşüncesi güzel sistemi kuran kazandı kolay para kazanmak güzel ama sistemi kuran kolay para kazandı ve karşılıksız basdigi dolara karşılık buldu sizlerin sayesinde paralarınız buhar olmadı uzulmeyin altın olarak bazilarin kasasına girdi sizin gibi yatırımcı oldukça tosuncuklar eksilmez akıllı olun havaya para yatırmayın helâli haram etmeyin
  • isa 27.05.2022 21:56
    millet aç ama hayali yatırım yapacak para çok
Daha fazla yorum görüntüle