Gram altın için yıl sonu 1450 TL tahminini koruduğunu açıklayan Finans Analisti İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 10-15 gün içerisinde yeni enflasyona endeksli ürünün tanıtılmasını beklendiğini belirterek, yeni ürün sonrası piyasada geri çekilme olacaktır dedi. 

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları 
​Bu hafta hem yurtiçi piyasalarda hem yurtdışı piyasalarda yoğun veri akışı var. Özellikle yurtdışındaki veriler özellikle dolar varlıkları ve emtialar üzerinde önemli bir etkisi olacak. Yeni Haftanın ilk işlem günündeyiz döviz ve emtialarda yükselişler devam ediyor.

Küresel piyasalarda risk biraz daha arttı. Hem döviz hem emtia tarafında kırmızı çizgi olarak belirlediğimiz direnç seviyeleri yine test ediliyor.

Geçen haftayı düşüşle tamamlayan piyasalar yeni haftanın ilk işlem gününde 16,40 TL seviyesi kırmızı bir çizgi olarak ön planda. Gram Altın/TL 980 TL seviyesini takip etmeye devam ediyoruz.

İçeride büyüme ve enflasyon rakamlarını takip ederken yurtdışında ABD’den gelen verilere odaklanacağız.

Petrol fiyatları 119 dolar seviyesinden haftaya başladı.

10-15 gün içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın yeni bir paket açıklaması bekleniyor. Süper bono adı altında bir piyasada bir beklenti olsa da bunun adı farklı olacak. Özellikle TL’yi desteklemek ve enflasyonla mücadele için biraz daha olumlu gelişmelere gebe bir açıklama olacağını tahmin ediyorum. Bu açıklamalara kadar yüksek tansiyon piyasalarda devam edecek.

Açıklama sonrası TL’de rahatlama ve döviz kurlarında gerileme görebiliriz. Önemli olan nokta şu; açıklanan paketle hangi sektörler, ne kadar etkilenecek ve TL’deki rahatlama ne kadar sürecek…

Ön görümde bir değişiklik yok, Temmuz ayında Gram Altın/TL’de 1200 TL ve yıl sonunda da 1450 TL rakamını beklemeye devam ediyorum. Geri çekilmeler özellikle yeni ürün açıklandıktan sonra 940 TL seviyesini destek seviyesi takip etmeye devam edeceğim. Şuan 980 TL’de ve bu seviye kalıcı olursa yükselişlerin 1050 TL seviyelerine kadar olmasını bekleyebiliriz.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Hakan S. 30.05.2022 21:28
    Allah yar ve yardımcımiz olsun ev alırken altın borç aldık pandemi çıktı işler durdu ödeyemedik tam bu sene işler düzeliyor derken bide enflasyon vurdu.Sagligimiz yerinde cok sukur odenir heralde hep borclu kalcek halimiz yok ya bu hayatta.Dua edin inşallah sadece bize degil tum Ümmet-i Muhammed'e.
  • Ali 30.05.2022 19:56
    Bu adamın dediğinin tersini yapın. Kazanın
  • harun 30.05.2022 18:14
    En az 15 yıl geriye gittim maddi varlık olarak. Ziyanı yok. Benim tek üzüldüğüm yine müslümanların kılık kıyafetiyle kuran kursuyla namazıyla niyazıyla uğraşmaya başlayacaklar. Yine askeriyeden detöcü olmayıp da dindar olduğu için atılan askerleri seyredecez. Uydurdukları yalanların gerçek olduğumu ispatlamak için olmadık saçma sapan iddanameler hazırlayıp insanlara zulm edecekler. Bu ekonomik kriz bunlara gebe maalesef. Bu üzüyor beni
  • misafir 30.05.2022 16:48
    KKM ye yoğun talep vardı, dolar 10 tl nin altına düşecekti falan filan. Şimdi de süper bono mu çıkıyor. Yüzde 19 faiz vermem derken yüzde 70 enflasyon oranında faiz vermek ne demek? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?
  • Mert 30.05.2022 16:11
    Bankada bireysel dolar hesabı açmayı yasaklayacaklar. Bak o zaman nasıl havası iniyor doların. İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde yabancı parayla hesap açtırmıyorlar. Bizim ayrıcalığımız nedir?
Daha fazla yorum görüntüle