Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi Sekreteri Sergey Nikiforov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği teklif ile alakalı soruya cevap verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kabul etmesi halinde, Ukrayna cephesinin bu tarz bir müzakere formatını tartışmaya hazır olduğunu söyleyen Nikiforov; "Bu konuşmalar Türkiye ile Rusya arasında gerçekleşti. Ukrayna'nın konumuna gelince, Rusya Devlet Başkanı böyle bir teklife rıza verirse değerlendirmeye alacağız" dedi.

ZELENSKİ VE PUTİN'İN TÜRKİYE ARABULUCULUĞUNDA GÖRÜŞMESİ TEKLİFİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcından bu yana Türkiye, müzakerelerde arabulucu rolünü üstlendi. 29 Mart'ta İstanbul'da, Ukrayna ve Rus heyetleri bir toplantı yaptı. Ancak Bucha'daki katliam görüntülerinin ortaya çıkması üzerine müzakereler donduruldu.

28 Nisan'da Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü ve Türkiye'nin arabuluculuğunda Ukrayna ile müzakerelerin yeniden başlatılmasını tavsiye etti.

Nisan ayı sonunda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Zelenski ve Putin'in yakın gelecekte yüz yüze görüşebileceğini söyledi. Ancak görüşme bir türlü gerçekleşmedi.

Türkiye, Ukrayna ve Rusya'yı savaşın başında Antalya'da bir araya getirerek diplomatik bir başaraya imza atmıştı. İki ülke daha sonra İstanbul Dolmabahçe'de müzakereler yürütmüştü.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Neco 30.05.2022 19:36
    Abd rusyanın sınırlarından ayrılmadan bu barış gerçekleşmez. Nezaman Rusya kendini güvende hissederse belki o zaman barış gerçekleşir, Zelenski yanlış yaptı, karşısına aldığı kurt değil, aslan veya büyük harp olur, Rusya kaybeder, geri çekilir, derim