Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ne zaman yapılacağı konusunda muhalefet kesiminden dönem dönem tarihler ortaya atılıyor. Son olarak 'Kasım' söylentisi gündemi meşgul etti. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin 2023 Haziran'da yapılacağını yinelediği haberini köşe yazısında duyururken, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim söylentileriyle neyi amaçladıklarını da tek tek anlattı. 

İşte gündeme oturan o köşe yazısı:

Erdoğan kasımda erken seçim için ne dedi

Azerbaycan gezisi dönüşü veda ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefetin kasımda erken seçim iddialarını sordum.

Hiç duraksamadan cevap verdi. Çok kesin ve net konuştu. “Seçimler zamanında yapılacak. 2023 haziranında” dedi.

Ardından ekledi, “İnşallah hayırlı olacak”.
Erdoğan’a bu soruyu yöneltmeden birkaç gün önce, kasımda erken seçim konusunu AK Parti yetkililerinden biriyle konuşmuştum.

“Cumhurbaşkanımız erken seçim konusunda en ufak bir sinyal bile vermiyor. Seçimler 2023 haziranında” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NUN HEDEFİ
Ama 6 ya da 27 Kasım’da erken seçim derken Kılıçdaroğlu’nun gerekçeleri farklı. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için kasımda erken seçim kozunu masaya sürüyor.

Kılıçdaroğlu’nun iki hedefi var.

1- Erken seçim baskısıyla milletvekillerini kontrol altında tutuyor. Erken seçime gidecek bir partide hiçbir milletvekili genel başkanı ile ters düşmez.
2- Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı gerilettikten sonra kendi ismini tartışmasız olarak kabul ettirmek istiyor.

ERKEN SEÇİM VAR MI?

Meral Akşener, 2021 yılı Haziran ayında seçim bekliyordu. Kılıçdaroğlu bir ara eylül ayını işaret etmişti. Şimdi kasıma çekti. Muhalefet liderleri erken seçim beklentisi oluşturarak partilerini kontrolleri altında tutuyorlar. 6’lı masada yer alan küçük partileri bloke ediyorlar.

Yorumlar 0 Yorum Var