Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki nöbetinde 1000'inci gün geride kaldı. 

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay ve AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, evlat nöbetinin önemini Haber7'ye değerlendirdi. 

"ANNELER EVLATLARINI ALINCAYA KADAR MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEK"

Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay şunları söyledi:

"Bir annenin evladının hayatta kalmasını istemesi yeryüzünün en kutsal taleplerindendir. Yeryüzünün en aşağılık ve cani örgütü, bu annelerin çocuklarını daha küçük yaştayken dağa götürüp terörist olarak yetiştiriyor ve vatanına kuşun sıktırıyor.

Diyarbakır anneleri 1000 gün önce evlatlarını HDP’den istediler. Neden bu partiden istediler? Bölgedeki insanlar biliyor ki terör örgütüne eleman kazandırma HDP üzerinden gerçekleştiriliyor. Anneler bunun için HDP’nin önünde toplanarak çocuklarını getirmelerini talep ettiler.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla 35 ailenin yüzü güldü. Anneler bu kutlu mücadelelerini evlatlarını alıncaya kadar sürdüreceklerine kanaatleri tamdır."

Yorumlar 0 Yorum Var