Polis hain Gezi kalkışmasının 9. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne 'Gezi' paçavrası asmaya kalkan TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da aralarında bulunduğu grubu engelledi.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, hain Gezi kalkışmasının 9. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 'Her yer Taksim her yer direniş' yazılı pankartı astı. Olaya müdahale eden polisler pankartı kesti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde girişilen çirkin hareketi engelleyen polislerin ödüllendirileceğini açıkladı.
Soylu paylaşımında "Bu Polis arkadaşlarımı, görevlerini yapmaları münasebetiyle ödüllendiriyoruz. HDPKK’dan meclise giren bu milletvekilleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur..." ifadelerini kullandı.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Olayı ve polise saldırı anlarını paylaşan Soylu olayla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.
-
Ali
20.07.2022
19:13
vekil topluma nasul örnek oluyor hayretle swyrettik cok üzücü.
Beğen
-
Fatih
20.07.2022
15:03
Pabucumun devrimcisi, babayı alır
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Mesut Arslanoğlu
20.07.2022
14:12
Bu gibi hainlere Özel Harekat müdahale etmeli haine hak ettiği şekilde davranmak gerek.
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Ertuğrul soygazi
20.07.2022
13:37
Yokmu bu ülke de bir yiyit bunların ağzını burnunu dağıtıp müebbet hapis cezası versin bu ülkede birdaha siyonist maşaları bu tip işlere teşebbüs etmesinler.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Türk
20.07.2022
11:56
Çüş oha diyorum yahudi bozma çokta boyunu ölçüsünü gör
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle