Eski CHP'li Milletvekili Barış Yarkadaş, son günlerde gündemde olan maymun çiçeği hastalığıyla ilgili dezenformasyon yaptı. 

Sosyal medyadan bir video paylaşan Yarkadaş, maymun çiçeği olan hastanın taksiye bindiğini iddia etti. Görüntüleri, "yetkilileri uyarmak için" yayımladığını da dile getiren Yarkadaş, "Bu görüntüyü taksici bir kardeşimiz yolladı. Taksinin arka koltuğunda oturan kişi, 'maymun çiçeği' olduğu ve tedavi gördüğünü söylüyor. Sığınmacı bir kardeşimize ait bu görüntüyü yetkilileri uyarmak için yayımlıyorum. Taksici arkadaşımız, görüntüdeki kişiyi hastaneye bırakmış" ifadelerini kullandı.

TEŞHİSİ TAKSİCİ Mİ KOYMUŞ?

Yarkadaş'ın paylaşımına inanmayan sosyal medya kullanıcıların verdiği tepkilerden bazıları şöyle: 

Değerli Barış, yahu atma be... Madem taksici sana yolladı hastaneyi de öğren ara sor bakalım. Belki de başka bir şey bir haftaya geçer demiş doktor, böyle saçmalık olur mu? Biraz akıl lütfen. Kimse inanmasın.
Yahu şu millete bir kerecik olsun güzel bir haber vermeye çalışın, umut aşılayın. Ölür müsünüz böyle bir şey yapsanız?
Al maymun çiçeği olan kardeşini evine götür o zaman. 
Bunu Sağlık Bakanlığı'na gönderebilirsiniz. Kaos yaratmak size ne yarar sağlıyor? Dayanağın taksici. Aldığınızın binde birine bunu yaptırabilirsiniz. Çok ayıp. 
Henüz hastaneye gitmiş. Maymun çiçeği olduğunun teşhisini taksici mi koymuş? 
Haberlerin hepsi yalan çıkıyor. Sonra özür dileyip çıkıyorsun. Bu da yalan çıkacak. Büyük ihtimal özür dileyip çıkacaksın. Yapma kardeşim haber. 

TÜRKİYE'DE VAKA GÖRÜLMEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de maymun çiçeği virüsünü rastlanmadığını açıklamış ve hastalığın pandemiye yol açmayacağını ifade etmişti.

AŞI ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Sağlık Bakanı, hastalığın tedavisi için aşı çalışmaları üzerinde durulduğunu da aktarmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da hastalığa yakalanan kişinin 28 gün karantinaya alınması gerektiğini kaydetmişti. 

Yarkadaş'ın paylaşımı, koronavirüs salgınının ilk zamanlarında sosyal medyadan yapılan dezenformasyonu hatırlattı. 

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Tekin66 01.06.2022 03:38
    Bu adamlar pardon biz adammıyız demişlerdi mecliste, bu şahsiyetler hertürlü virüsten tehlikeli ,vatanımızın batması için her türlü seneryoları yazıyorlar ,Allah bunlara ümkan vermesin ....amin
  • Gül 01.06.2022 01:18
    Yok o maymun çiçeği hastalığı değildir, yarkadaş senin gibi yalan dolan çiçeği hastalığıdır, eger aşısı varsa ilk sana yapsınlar yoksa senin gibi mikrop taşıyıcılar ile daha çok yalan haber çıkar
  • adsız 31.05.2022 23:25
    maymun hastalığı olduğuna inacan arabana alacan bu kunuşmayı yapacan sıkar
  • Toplum doktoru 31.05.2022 22:07
    bu ülkede daha tehlikeli "maymun cihipi " hastalığı var, hertürlü kılığa girip hertürlü şaklabanlığı yapıyorlar !!
  • Omr 31.05.2022 21:37
    Iyi tiyatro
Daha fazla yorum görüntüle